Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 09/09/2018

Παρεξήγηση φαίνεται ότι συνέβη με τον ταξίαρχο Σπύρο Τσίρο, διοικητή των ΥΑΤ στην Αθήνα, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε σε μήνυση δημοσιογράφου γνωστής ιστοσελίδας της Θεσσαλονίκης.

Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση, καθώς κάλυπτε τα επεισόδια στη ΔΕΘ, από άνδρες των ΜΑΤ από την Αθήνα. Ρωτώντας στο σημείο ποιος είναι επικεφαλής άκουσε από κάποιον ότι είναι ο ταξίαρχος Σπύρος Τσίρος. Ο ταξίαρχος, ωστόσο, δεν βρισκόταν στο σημείο, καθώς ήταν στο επιχειρησιακό κέντρο. Λίγες ώρες μετά ο δημοσιογράφος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, παρουσία δικηγόρου, και κατάθεσε μήνυση σε βάρος ανδρών των ΜΑΤ και σε βάρος του ταξιάρχου για «απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση, κατάχρηση εξουσίας και απειλή».

[custom:google-ads]

Πληροφορίες του Katechaki αναφέρουν ότι ο κ. Τσίρος ήρθε σε επικοινωνία με το δημοσιογράφο και του εξήγησε ότι δεν ήταν παρών στο περιστατικό, αφού ήταν στο επιχειρησιακό κέντρο.

Άγνωστο παραμένει αν μετά τις εξηγήσεις ο δημοσιογράφος άλλαξε την κατάθεσή του σε σχέση με την εμπλοκή του ταξιάρχου.

Η καταγγελία του δημοσιογράφου

Ο δημοσιογράφος περιγράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το περιστατικό:

«Πριν από λίγη ώρα και ενώ κάλυπτα το ρεπορτάζ των επεισοδίων έξω από τη ΔΕΘ δέχτηκα επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ. Εξηγώ τον λόγο της επίθεσης: Νωρίτερα ένας από τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης διμοιρίας απαντούσε στις ύβρεις διαδηλωτών λέγοντας: Καλά σας γ…..ι ο Τσίπρας κ…βούλγαροι. Διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη διμοιρία ανήκει στη δύναμη των Αθηνών και δρούσε υπό τις εντολές του αξιωματικού των ΜΑΤ εξ Αθηνών, κ. Τσίρου. Πλησίασα τον συγκεκριμένο αστυνομικό και του είπα ότι θα ήταν καλό να μην απαντά στις προκλήσεις των διαδηλωτών με ρατσιστικές ατάκες. Όπως φάνηκε δεν του άρεσε η παρατήρησή μου.

Μόλις με βρήκε μόνο μου, στο σκοτάδι, κάτω από το λευκό πύργο, μου επιτέθηκε από κοινού με έναν ακόμη συνάδελφο του. Με έπιασαν από το λαιμό και προσπαθούσαν να μου κόψουν την αναπνοή. Αντέδρασα ζητώντας τα στοιχεία των αστυνομικών που βιαιοπράγησαν εναντίον μου. Δέχτηκα νέα επίθεση από την πλειοψηφία των μελών της διμοιρίας. Ζήτησα από τον κ. Τσίρο να πράξει τα νόμιμα. Με εκφράσεις πεζοδρομίου απείλησε τόσο εμένα όσο και τους πολίτες που έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους την επίθεση σε βάρος μου. Δεν με τρομάζουν οι τραμπούκοι. Με τρομάζει ο φασισμός της Κυβέρνησης και των οργάνων της. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία ξέρει να διώχνει τις χούντες. Θα το κάνει σύντομα. Όσο για τα «παλικάρια» που μου επιτέθηκαν στο σκοτάδι έχω να πω ότι υπάρχουν αστυνομικοί που τιμούν το εθνός και αστυνομικοί που ντροπιάζουν την Αστυνομία».

Πηγή:katechaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis