Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 11/02/2015

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει πολλά στο κεφάλι του ,όπως κι όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης. Μόνο που ανάμεσα σ΄ αυτά για τα οποία πρέπει γρήγορα να πάει μια απόφαση είναι και το τι θα κάνει με τις κρίσεις των Αρχηγών . Το θέμα μπορεί να μοιάζει ασήμαντο για όσους είναι εκτός Ενόπλων Δυνάμεων ,είναι όμως “καυτό” για το προσωπικό και τα στελέχη του στρατεύματος.

Τα πρώτα 24ωρα ανάληψης καθηκόντων του Πάνου Καμμένου η πεποίθηση που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι “οι κρίσεις μπορούν να περιμένουν”. Πολύ γρήγορα και ο υπουργός και το επιτελείο του κατάλαβαν ότι είχαν κάνει λάθος. Αυτή τη στιγμή άπαντες έχουν πεισθεί ότι πρέπει οι κρίσεις να γίνουν κανονικά τον Μάρτιο,διαφορετικά τίποτα δεν θα δουλέψει στις ΕΔ σε εντατικούς ρυθμούς. Η πολύμηνη αναμονή μόνο προβλήματα και καθυστερήσεις θα προκαλέσει. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για το ένα ,ούτε για το άλλο.

Πολλοί θα αναρωτηθούν και γιατί να μην γίνουν κρίσεις τον Μάρτιο όπως προβλέπεται; Τι της εμποδίζει; Για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα είναι το ΓΕΕΘΑ.

Ακόμη και πριν από τις εκλογές κυκλοφορούσε η άποψη που έλεγε ότι “επειδή ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει επιλεγεί για την θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του NATO δεν μπορούμε να τον αποστρατεύσουμε”!!!

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την θέση του κ.Κωσταράκου στο εξωτερικό αν αποστρατευθεί.
Είναι απολύτως σαφές ότι δεν χρειάζεται να είναι εν ενεργεία για να πάει στις 6 Νοεμβρίου και να αναλάβει καθήκοντα. Τόσο βέβαιο όσο και το γεγονός ότι όσοι διακινούν αυτό το σενάριο προσπαθώντας να παρασύρουν και τον νυν ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο απλά δεν θέλουν να γίνουν κανονικά οι κρίσεις . Αδιαφορώντας για το τι θα προκαλέσει η αναβολή τους στο στράτευμα.

Υπάρχει ασφαλώς και μια διάσταση που απασχολεί τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, ο οποίος μπορεί να βλέπει με συμπάθεια τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά επειδή είχε χρόνια πάρα πολύ στενές επαφές με στελέχη των ΕΔ έχει γνώση των απόψεων που κυριαρχούν στις τάξεις τους.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ τα ΄φερε έτσι η συγκυρία και “έφαγε όλη τη μπόρα” των μνημονιών στο στράτευμα. Τα οποία κυριολεκτικά διέλυσαν τις στρατιωτικές οικογένειες. Σ΄αυτά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια της θητείας του επέλεξε να μην πάρει δημόσια τουλάχιστον θέση υπέρ των δοκιμαζόμενων στρατιωτικών. Ούτε μία φορά. Αυτό από μόνο του -για να μην αναφερθούμε και σε πολλά άλλα- τον κατέστησαν ως τον Α/ΓΕΕΘΑ με την χαμηλότερη δημοτικότητα εντός του στρατεύματος. Όχι δεν έχουμε αποτέλεσμα δημοσκοπησης επίσημης αλλά όποιος κινείται εντός ή πέριξ των ΕΔ δεν χρειάζεται και πολύ χρόνο για να το καταλάβει. Οι στρατιωτικοί έχουν κατατάξει τον Αρχηγό τους στο “μνημονιακό στρατόπεδο”.

Από την άλλη ο Πάνος Καμμένος πέτυχε πολιτικά τον άθλο των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ακραία αντιμνημονιακή ρητορική. Είναι δύσκολο και για τον ίδιο να “πάει κόντρα” στο κοινό αίσθημα που εισπράττει από “κάτω”. Οι εισηγήσεις που δέχεται από επιτελείς του του επισημαίνουν ότι η απόφαση που θα πάρει για την αντικατάσταση ή την παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ θα έχει επίπτωση και στο πολιτικό προφίλ που μέχρι τώρα έχει χτίσει. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για έναν Αρχηγό ο οποίος έχει εισέλθει ήδη στον τέταρτο χρόνο της θητείας του ,απόλυτα επιτυχημένης σ΄ ότι τον αφορά προσωπικά και μόνο. Είναι ο μακροβιότερος Α/ΓΕΕΘΑ και έχει εξασφαλίσει μια πάρα πολύ καλή θέση στο εξωτερικό . Γιατί λοιπόν να αναλάβει το βάρος της παραμονής του ο Καμμένος δυσαρεστώντας την “στρατιωτική κοινή γνώμη”;

Η απόφαση βεβαίως ανήκει στον ίδιο,αλλά θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να την λάβει και να την δημοσιοποιήσει.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis