Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:37 | 28/10/2015

Με τους πρόσφυγες να καταφθάνουν κατά κύματα στα νησιά, η κυβέρνηση αναζητά τον τρόπο προκειμένου να μεταφέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τους μετανάστες στον Πειραιά και να αποσυμφορήσει τα νησιά.

Το υπουργείο Nαυτιλίας θέλει να ναυλώσει τρία πλοία και γι' αυτό απηύθυνε προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θαλάσσια μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που χρήζουν διεθνούς προστασίας».

Οπως γράφει και tovima.gr, το υπουργείο ζητά να γίνει υποβολή δεσμευτικών προσφορών διαθεσιμότητας για την επιλογή τουλάχιστον τριών πλοίων και η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί ορίζεται σε 20 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει την προσφορά τους μέχρι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους η Ελλάδα έχει γίνει η κύρια έξοδος διαφυγής προς την Ευρώπη χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2014) σημειώθηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση προσφυγικών ροών διά μέσου των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας».

http://www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis