Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:06 | 23/09/2015

Η ζωή των γυναικών στην κωμόπολη Guerrero, κοντά στο Ακαπούλκο, μοιάζει με εφιάλτη, καθώς οι γυναίκες στην πλειονότητά τους πέφτουν θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περισσότερες από 1.200 γυναίκες δηλώνουν περιστατικά βιασμών στην αστυνομία.

 

 

 

Η κωμόπολη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των καρτέλ ναρκωτικών, που στις ορεινές περιοχές της παράγουν τα προς εξαγωγή ναρκωτικά και όσοι αντιστέκονται σε αυτή τη παράνομη δράση εκκαθαρίζονται με συνοπτικές διαδικασίες. Συνήθως, οι γυναίκες αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα, αφού πολλές από αυτές πέφτουν θύματα απαγωγής και εμπόρων λευκής σαρκός, που τις μεταφέρουν είτε σε άλλες πόλεις της χώρας, είτε σε άλλες χώρες.

 

 

 

Τα επικίνδυνα καρτέλ ξεκληρίζουν ολόκληρες οικογένειες για να "τακτοποιήσουν" τις προσωπικές διαφορές των μελών τους με τους πολίτες ή απλά για να εκδικηθούν όσους καταφεύγουν στις αρχές.

 

 

 

Η Ahilin Quiñones είναι ένα από τα πολλά θύματα της βίας από τα καρτέλ ναρκωτικών, αφού είδε την οικογένειά της να ξεκληρίζεται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ο πατέρας της Ahilin ήταν ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης, που είχε αρνηθεί να υπακούσει στις εντολές του καρτέλ, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο πριν από 9 μήνες.

 

 

 

Το επόμενο θύμα ήταν η μητέρα της, η οποία απήχθη από μέλη του καρτέλ και αφού βασανίστηκε και βιάστηκε κατακρεουργήθηκε. Η σορός της εντοπίστηκε στην πλατεία της κωμόπολης, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι με το μήνυμα "Όποιος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας θα έχει την ίδια τύχη". Η ίδια αναγνώρισε το ακέφαλο σώμα της μητέρα της από ένα σημάδι που είχε στο χέρι της.

 

 

 

Λίγο καιρό αργότερα ο αδερφός της Ahilin εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη ή να δώσει σημεία ζωής. Τώρα στο στόχαστρο του καρτέλ βρίσκεται η ίδια και η μικρότερη αδερφή της.

Τα στοιχεία δείχνουν πως το φαινόμενο δεν αφορά μόνο την πόλη, όπου τα ποσοστά ανθρωποκτονιών, κυρίως των γυναικών, είναι τα υψηλότερα στον κόσμο και όλη την χώρα. Κάθε μέρα στο Μεξικό δολοφονούνται 6 γυναίκες, ενώ εξαφανίζονται δεκάδες ακόμη, με την χώρα να κατέχει την πρωτιά στην εγκληματικότητα και τις αρχές να παρακολουθούν "ανήμπορες" να δράσουν και να εναντιωθούν στα καρτέλ ναρκωτικών.

 

 

 

 

 

 

"Οι δράστες δεν προσπαθούν καν να καλύψουν τα ίχνη τους πια", αναφέρουν μέλη των σωματείων για τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς πλέον είναι σαφές από προέρχονται τα περιστατικά βίας και ποιοι ευθύνονται για την εφιαλτική κατάσταση στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

http://www.defencenet.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis