Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:22 | 26/09/2015
Για μυστικές επαφές και διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με τουρκικές εταιρείες για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο κάνει λόγο η Hurriyet.

Σε ανταπόκριση του Omer Bilge από τα κατεχόμενα στη Hurriyet με τον τίτλο «Τούρκικες εταιρίες στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) με τους Κύπριους παρατίθενται οι δηλώσεις του «Προέδρου της ΤΔΒΚ» Mustafa Akinci περί μυστικών επαφών τουρκικών πετρελαϊκών εταιριών με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη αναφορικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο δημοσίευμα πάντως γίνεται αναφορά στην απάντηση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , φέρεται να διέψευσε τα περί μυστικών συνομιλιών, τονίζοντας ότι αυτές γίνονται δημόσια και συμμετέχουν και δημόσιες επιχειρήσεις της Τουρκίας. «Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος επιθυμεί να διατεθεί προς πώληση το φυσικό αέριο γύρω από το νησί, είχε επαφές με τουρκικές εταιρίες. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί κάνουν λόγο για μυστικότητα. Επιπλέον, μια εκ των τουρκικών εταιρειών, που συμμετέχει στις συνομιλίες, είναι δημόσια. Το ότι ενδιαφέρονται τούρκικες εταιρίες για το φυσικό αέριο στην Κύπρο είναι μια σημαντική εξέλιξη» προσέθεσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
http://www.onalert.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis