Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 06/02/2015
Το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου θα παραμείνει στον «πάγο» μετά τις αδιέξοδες συνομιλία με την Τρόικα. Αιτία, η απόφαση της Λευκωσίας να παρατείνει την αναστολή του πλαισίου για τους πλειστηριασμούς.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Λευκωσία τεχνικών ομάδων της Τρόικας, από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, υπήρξε κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η οποία αναφέρει

«Η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος. Τα βήματα αυτά στοχεύουν στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο. Με δεδομένη την περαιτέρω αναστολή της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου των εκποιήσεων, η επίτευξη συμφωνίας για αξιολόγηση δεν ήταν δυνατή κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης».

Τα κλιμάκια προσβλέπουν σε μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μόλις υπάρξουν οι συνθήκες για μια θετική κατάληξη, τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis