Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 10/12/2019

Η ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:

Με τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη συναντήθηκαν χθες 9-12-2019 o πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Γενικός Γραμματέας αυτής  κ. Ανδρέας Γ. Βέλλιος και ο Ειδικός Γραμματέας αυτής επι οικονομικών θεμάτων κ. Κωνσταντίνος Πλατιάς, στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναρμοδίων Υπουργείων για τα θέματα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στον κ. Υφυπουργό αναπτύξαμε και δια ζώσης,  πέραν του εγγράφου υπομνήματος που επιδώσαμε, :

  1. το ζήτημα της επέκτασης της μάχιμης πενταετίας κατά δυο (2) έτη για όσους συμπληρώνουν 35 έτη πραγματικής συνολικής υπηρεσίας στο Σώμα.
  2. την ενεργοποίηση του Τμήματος Κανονισμού κ Εντολής Πληρωμής Στρατιωτικών κ Πολιτικών Συντάξεων το οποίο δημιουργήθηκε στον ΕΦΚΑ (δυνάμει του ΠΔ 8/2019) και η λειτουργία του οποίου δεν έχει αρχίσει ακόμη, με αποτέλεσμα να καθυστερεί πάνω από 4 χρόνια η έκδοση των οριστικών συντάξεων των απόστρατων συναδέλφων μας.
  3. Το θέμα της εργασίας των συνταξιούχων συναδέλφων μας και ειδικότερα της καθηγεσίας αποστράτων στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

http://www.poaxia.gr/images/2019/12-10__Synantisi_me_MITARAKI_Yfipourgo_Koin.Asfal./20191209_142822_756x768.jpgΟ κ. Υφυπουργός, από την πλευρά του, αναγνώρισε τη φύση του θέματος της επέκτασης της πενταετίας και την σημασία της προτάσεως, την οποία καταθέσαμε, και ανέθεσε στην, παρισταμένη στη συνάντηση, Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Παυλίνα Καρασιώτου τη διενέργεια διερευνητικών συζητήσεων με τους συναρμοδίους προς τούτο φορείς.  Επίσης, μας ενημέρωσε πως, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Ομοσπονδίας μας από την 9-9-2012, η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης  ζήτησε από τον ΕΦΚΑ να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες  σχετικά με τη λειτουργία  του  Τμήματος Κανονισμού κ Εντολής Πληρωμής Στρατιωτικών κ Πολιτικών Συντάξεων, ενώ όπως μας δήλωσε από την προσεχή άνοιξη, λόγω της ψηφιοποιήσης του ασφαλιστικού συστήματος, θα επισπευσθεί η έκδοση των συντάξεων. Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της εργασίας των αποστράτων, μας ενημέρωσε πως ήδη το Υπουργείο επεξεργάζεται τροποποιήσεις στο σχετικό νόμο.

Είναι προφανές πως οι στοχευμένες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας, προς την κατεύθυνση της επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων χωρίς τυμπανοκρουσίες και κραυγές, αλλά με υπευθυνότητα και εποικοδομητικές προτάσεις, βρίσκουν ευήκοα ώτα, εκεί όπου προηγουμένως υπήρχε αρνητικότητα και ιδεοληπτική συμπεριφορά.  Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία μας συνεχίζει τη θεσμική της λειτουργία, με γνώμονα πάντοτε την καλυτέρευση των συνθηκών για όλους τους εργαζομένους στην Ελληνική Αστυνομία και την επίτευξη του μέγιστου δυνατού θετικού αποτελέσματος.

2014 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis