Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:20 | 30/06/2015

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, η Άνγκελα Μέρκελ αποκάλυψε στους βουλευτές του κόμματός της αλλά και στους βουλευτές του SPD ότι την περασμένη Παρασκευή έκανε στον Αλέξη Τσίπρα μια πρόταση συμφωνίας που περιελάμβανε και το χρέος και η οποία ξεπερνούσε τις "κόκκινες γραμμές" του Eurogroup!

Η Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποστήριξε ότι έκανε προτάσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό οι οποίες ξεπερνούσαν τις κόκκινες γραμμές του κόμματος και της κυβέρνησής της αλλά και εκείνες του Eurogroup.

Αν δεχόταν ο Αλέξης Τσίπρας την παράταση του προγράμματος, η Μέρκελ του προσέφερε: τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, ελάφρυνση του χρέους με αναδιάρθρωσή του και κονδύλια 35 δισ. ευρώ για επενδύσεις.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του Spiegel, η Μέρκελ γνώριζε ότι με την πρότασή της αυτή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό θα αντιμετώπιζε αντιδράσεις στο ίδιο της το κόμμα, αλλά ήταν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αποφασισμένη να δώσει μάχη για να την περάσει.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε, γράφει το Spiegel, την πρόταση της καγκελαρίου και εξήγγειλε δημοψήφισμα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

http://www.newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis