Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:12 | 25/09/2020

Οι γυναίκες που κάνουν χρήση μαριχουάνας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, γεννούν παιδιά με αυξημένη πιθανότητα συμπεριφορών που παραπέμπουν σε ψυχωτικά συμπτώματα, σύμφωνα τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης έρευνας του είδους της στις ΗΠΑ.

[custom:google-ads]   

Επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα για 11.489 παιδιά, τα οποία παρακολουθήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης για την γνωσιακή εγκεφαλική ανάπτυξη σε ανηλίκους.  

Τα παιδιά εξετάστηκαν για τα μοτίβα συμπεριφοράς τους και τις πνευματικές τους δεξιότητες σε ηλικία περίπου 9 ετών. Από το σύνολο, 655 παιδιά είχαν εκτεθεί εμμέσως σε κάνναβη όσο κυοφορούνταν, σύμφωνα με όσα είχαν δηλώσει οι μητέρες τους.  

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα 10.834 παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί σε τέτοιες ουσίες, αυτή η μικρή ομάδα ανηλίκων παρουσίασε πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ψυχωτικών συμπεριφορών. Επιπλέον, στατιστικά, κινδύνευαν περισσότερο να εκδηλώσουν προβλήματα συγκέντρωσης και κοινωνικής συμπεριφοράς καθώς και διαταραχές ύπνου.   

Η έκθεση δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στο επιστημονικό περιοδικό ψυχιατρικής JAMA και καταδεικνύει πως αν μία γυναίκα συνεχίσει να κάνει μαριχουάνα αφού μείνει έγκυος, οι αρνητικές επιδράσεις είναι πιο έκδηλες στα παιδιά.   

Εν τω μεταξύ, η χρήση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ αυξάνεται τις τελευταίες δεκαετίες. Ανάλυση του 2019 σε 450.000 κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 12 έως 44 ετών, έδειξε πως οι αριθμοί χρηστών κάνναβης είχαν υπερδιπλασιαστεί στην περίοδο 2002 έως 2017.   

Με πληροφορίες από CNN

www.lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis