Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 30/12/2016

Οι πρώην «συνέταιροι» ήθελαν να κλείσουν με αίμα την επικυριαρχία της «Μαφίας των Εξαρχείων». Η προσπάθεια αλληλοεξόντωσης ξεκίνησε και τελείωσε δολοφονικά το 2013. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών τελείωσε με την ανθρωποκτονία του ενός. Ο 29χρονος Edvis Cacaj, έπεσε νεκρός στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη στις 24 Νοεμβρίου 2013, όταν επιχειρούσε να… τραβήξει πρώτος. Ηθικός αυτουργός ενδεχομένως και φυσικός, φέρεται ο πρώην «συνεταίρος» του, Ledion Boshnjaku επίσης 32 χρόνων, ο οποίος είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι ως αρχηγικό μέλος της «μαφίας».

Οι δύο τους από το 2010, ήταν οι κύριοι διακινητές ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά κάποια στιγμή το 2013, τα… έσπασαν στη μοιρασιά και τον έλεγχο των περιοχών διακίνησης. Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσά τους. Σημειώνεται ότι στην ομάδα Boshnjaku, φέρεται να ανήκε και ο 36χρονος Αιγύπτιος Allesh Mohamed ή Χαμπίμπι, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 7 Ιουνίου 2016 στα Εξάρχεια, από μέλη της οργάνωσης «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», που ανέλαβε την ευθύνη.

Ο πόλεμος των «συνεταίρων», σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ξεκίνησε αρχικά με απειλές και ακολούθησε η επίθεση του Boshnjaku, ο οποίος πυροβόλησε το κατάστημα ψιλικών του πατέρα του αντιπάλου του στα Εξάρχεια. Στις 23 Ιανουαρίου 2013 στην οδό Μάνης στην ίδια περιοχή, ο Cacaj πυροβόλησε και τραυμάτισε στο στήθος τον πρώην συνεταίρο του, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει και στη συνέχει να απειλεί ότι θα τους σκοτώσει. Στις 19 Φεβρουαρίου 2013 στην οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου στο Κουκάκι ο Cacaj και τρία μέλη της ομάδας του είχαν πυροβολήσει άλλο μέλος της αντίπαλης ομάδας. Η επίθεση αφορούσε και πάλι τον Boshnjaku, στον οποίο επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού στην περιοχή με «δούρειο ίππο» μία γυναίκα, την «Εβελίνα», ωστόσο εκείνος το κατάλαβε και έστειλε άλλον στη θέση του, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά.

Ο Cacaj για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έφυγε στην Αλβανία και επέστρεψε προκειμένου να σκοτώσει τον αντίπαλό του. Στις 24 Νοεμβρίου 2013, υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, έφυγε από το σπίτι του στα Σεπόλια λέγοντας στη μητριά του: «Πάω να τον σκοτώσω».

«Ζώστηκε» με ένα πολεμικό καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο και άρχισε να τον αναζητά στα Εξάρχεια, επικοινωνώντας με άλλα άτομα προκειμένου να τον βοηθήσουν στην δολοφονική αναζήτηση. Οι ενέργειές του έγιναν αντιληπτές από τον υποψήφιο στόχο, ο οποίος φέρεται να έβαλε δύο άτομα προκειμένου να εντοπίσουν πρώτοι τον επίδοξο «εκτελεστή» του και να τον σκοτώσουν εκείνοι. Αυτό έγινε στις 19:45 στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, με τους κουκουλοφόρους , να μαχαιρώνουν, να ξυλοφορτώνουν και να πυροβολούν τον Cacaj, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Boshnjaku και τα άλλα 12 μέλη της «Μαφίας των Εξαρχείων», μετά τη σύλληψή τους το περασμένο καλοκαίρι, είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες, με τον 32χρονο να δηλώνει πως δεν γνώριζε το θύμα, κάτι που καταρρίφθηκε στη συνέχεια από τις καταθέσεις και το προανακριτικό υλικό. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν ο 32χρονος να είχε συμμετοχή στην ανθρωποκτονία καθώς βρισκόταν στον χώρο, κάτι όμως που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς οι δράστες είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά, ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ο Boshnjaku στις 7 Νοεμβρίου 2016, προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι έγκλειστος, και απολογούμενος τήρησε αρνητική στάση. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή για την κύρια ανάκριση, ενώ ο 32χρονος επέστρεψε στις φυλακές.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis