Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:24 | 24/02/2019

Η μητέρα του δήλωνε την εξαφάνισή του και εκείνος έκανε διαρρήξεις. Ο λόγος για έναν από τους τέσσερις ανήλικους «ποντικούς», ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, οι οποίοι είχαν ανοίξει πάνω από 27 καταστήματα, στα νότια προάστια τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας καπάκια από φρεάτια για να σπάνε τζαμαρίες, αλλά τελικά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Μπορεί η Αστυνομία να πέρασε χειροπέδες σε τρεις Ελληνες ανηλίκους και έναν Αλβανό συνομήλικό τους, όμως τώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν μπορούν να εντοπίσουν τους γονείς τους!

Οπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ένας από τους ανηλίκους το είχε σκάσει πριν από λίγο καιρό από το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στον Βόλο.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφικά ντοκουμέντα, που καταδεικνύουν τον τρόπο δράσης των ανηλίκων, ο οποίος ήταν παρόμοιος με άλλη οργάνωση, η οποία δρούσε λίγο καιρό νωρίτερα σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Αγιο Δημήτριο, Νέα Σμύρνη και Δάφνη.

Η επιχείρηση σύλληψης

Η επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια για να συλληφθούν οι ανήλικοι διαρρήκτες. Ολα έγιναν αστραπιαία στις 16 Φεβρουαρίου. Αρχικά εντοπίστηκε τις μεσημβρινές ώρες εκείνης της ημέρας ο ένας από τους δράστες σε ξενοδοχείο στην πλατεία Βάθης. Την ίδια ημέρα εντοπίστηκαν στον Νέο Κόσμο πάνω σε δίκυκλη μοτοσικλέτα οι άλλοι δύο συνεργοί του. Είχαν σταματήσει έξω από το σπίτι του ενός και έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε πως η μοτοσικλέτα ήταν κλεμμένη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον από αρχές του τρέχοντος έτους οι δράστες ενώθηκαν μεταξύ τους και σύστησαν συμμορία με διαρκή δράση και διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση (δύο ή τρία άτομα).

Συνήθως κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, εντόπιζαν καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως αρτοποιεία, κομμωτήρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ κ.λπ., και με τη χρήση συνήθως μεταλλικών καπακιών φρεατίων προέβαιναν στη θραύση των υαλοπινάκων των προσόψεων και των θυρών εισόδων τους. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν κάθε φορά να «σηκώνουν» ταμειακές μηχανές και χρηματικά ποσά. Πριν από κάθε διάρρηξη έκλεβαν δίκυκλες μοτοσικλέτες για να είναι… ασφαλείς κατά τη μετάβαση αλλά και τη διαφυγή τους.

Μετά την εξέταση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους ανήλικους διαρρήκτες και να τους ταυτοποιήσουν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των ανηλίκων εντόπισαν τα ρούχα που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις. Στο σπίτι όπου συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις οι αστυνομικοί εντόπισαν και το κλειδί από μία… Mercedes.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis