Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:05 | 02/10/2015

«Για όσους νομίζουν ότι τον τρόμαξαν να τους πω ότι το παιδί μου δεν τρόμαξε. Κοιμόταν . Ήταν ένας άγγελος...» Με φωνή σπασμένη και δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, σε μια συγκλονιστική κατάθεση περιέγραψε στο δικαστήριο την ώρα που αντίκρισε το παιδί της νεκρό.

«Προσπαθώ να τον ζεστάνω να σηκωθεί να φύγουμε» λέει αφού δεν ήθελε να πιστέψει πως αντί να πιούνε καφέ το επόμενο πρωί, όπως είχαν κανονίσει, «είδα το παιδί μου στο νεκροκρέβατο».

Για την μαυροφορεμένη γυναίκα η ζωή σταμάτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου. «Το παιδί μου δεν ξαναγύρισε δεν ήπιαμε τον καφέ και δεν μου ξαναμίλησε».

Η ίδια, όπως κατέθεσε, εκείνο το βράδυ είχε πάει στο σπίτι της κόρης της όταν περίπου στις 2 τη νύχτα χτύπησε το κουδούνι και είδε τον άντρα της να στέκεται στην πόρτα και να της λέει: «Δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό, ο Παύλος χτύπησε και θέλει να σε δει».

«Δεν τον πίστεψα αλλά δεν ήξερα τι ειχε συμβεί. Ο άντρας μου ήταν σε κακή κατάσταση και εγώ τον ρώτησα "Πες μου μέχρι εδώ ήταν; Αυτή ήταν η ζωή μας;" Δεν απαντά, προσπαθεί να μην μου δώσει να καταλάβω τι είχε συμβεί».

Δυο χρόνια μετά την δολοφονία η Μάγδα Φύσσα ξαναέζησε , μέσα στη δικαστική αίθουσα την αγωνία της στιγμής που ζητούσε απεγνωσμένα να μάθει την αλήθεια για τον γιο της, στο νοσοκομείο.

«Στο Κρατικό είχε πολύ κόσμο. Συγγενείς , φίλους . Κανείς δεν μπορούσε να μου πει τίποτα . Τρέχω, βλέπω δυο γιατρούς. Η γυναίκα με κοίταγε στα μάτια αλλά δεν μου έλεγε. Την παρακάλαγα να μου πει αλλά τίποτα. Τραβάω τα παραβάν, ψάχνω να δω που είναι».

Η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε σε λυγμούς αλλά συνέχισε «Αν δεν μου πείτε τώρα», φώναξα και ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια, ότι ο Παύλος δεν ζει. Ρωτάω πως είναι δυνατόν και μου απάντησαν πως τον μαχαίρωσε στην καρδιά η Χρυσή Αυγή... Ο γιατρός είπε πως ακόμη και έξω από το νοσοκομείο να γίνονταν δεν θα προλάβαινε».

Η Μάγδα Φύσσα μετέφερε στο δικαστήριο τις αφηγήσεις των ανθρώπων που ήταν μαζί με τον Πάυλο τη στιγμή της δολοφονίας. «Ο Παύλος άντεξε τέσσερα λεπτά και ο ίδιος υπέδειξε το δολοφόνο του» είπε και χαρακτήρισε «εκπαιδευμένο δολοφόνο» τον Γιώργο Ρουπακιά. «Δεν θέλω να πω το όνομα του είναι δολοφόνος» συμπλήρωσε και αναφερόμενη στους ανθρώπους που ήταν εκεί είπε «ενθάρρυναν το κτήνος να πάει να μαχαιρώσει».

Η Μάγδα Φύσσα εξέφρασε την βεβαιότητα πως η δολοφονία του γιου της ήταν σχεδιασμένη και «δόθηκε εντολή. Αυτοί δεν κουνιούνται αν δεν πάρουν εντολή».

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο;

Μάρτυρας: Ήταν η ισχύ, ότι κινείται σφάζεται. Είναι η δομή της οργάνωσης , πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Εκείνο το βράδυ ήθελαν να σκοτώσουν και σκότωσαν.

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis