Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:57 | 31/01/2015

 

Ένα άλυτο μυστήριο παραμένει η εξαφάνιση μιας 19χρονης κοπέλας από το Νέο Μεξικό, η οποία έφυγε ένα πρωί από το σπίτι  και τα ίχνη της χάθηκαν μια για πάντα. Η Τάρα Κάλικο έφυγε από το σπίτι της στην οδό Μπρουγκ στο Νέο Μεξικό για να πάει μια βόλτα με το ποδήλατο στις 9:30 το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου του 1988, όπως έκανε κάθε μέρα. Ωστόσο, εκείνη τηνμέρα πέρασε για τελευταία φορά από την Εθνική οδό 47 της Βαλένθια Κάουντυ, όπου την είδαν οι ντόπιοι γύρω στις 11:45 π.μ. πάνω σε ένα ροζ ποδήλατο.

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα βρώμικο λευκό βαν μάρκας Φορντ του 1953, να την ακολουθεί. Από εκείνη την ώρα, τόσο το ποδήλατο της νεαρής όσο και η ίδια δεν βρέθηκαν ποτέ. Η παρουσία του λευκού βαν δεν έγινε ποτέ γνωστό εάν έπαιξε ρόλο στην εξαφάνιση της 19χρονης.

Το χρονικό της εξαφάνισης της φοιτήτριας... 

Τα άτομα του περίγυρού της, την περιέγραφαν ως ένα άτομο ανεξάρτητο,αλλά πολύ οργανωτικό. Καθημερινά τηρούσε το πρόγραμμά της και σημείωνε ακριβώς τι είχε να κάνει. Τη μέρα της εξαφάνισής της είχε πει στη μητέρα της Πατ Ντόελ, να έρθει να την πάρει για να πάει στο μάθημα τένις που είχε προγραμματίσει στις 12:30 και στη συνέχεια να πάει στο πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού όπου φοιτούσε στον τομέα της «Ψυχιατρικής». Καθώς περνούσε η ώρα και η Τάρα δεν εμφανιζόταν, η μητέρα της βγήκε έξω να την ψάξει, ακολουθώντας την διαδρομή που έκανε καθημερινά με το ποδήλατό της. Απελπισμένη εφόσον δεν βρήκε κανένα ίχνος της κόρης της, πήγε κατευθείαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να αναφέρει το συμβάν. 

Την επόμενη μέρα, τρία μίλια μακριά από το σπίτι της, η Πατ Ντόελ βρήκε μία κασέτα από το μαγνητόφωνό της Τάρα, λίγα μέτρα πιο κάτω βγήκε ένα κομμάτι από το μαγνητόφωνο, ενώ λίγο παραπέρα βρέθηκαν τμήματα από το ποδήλατο της, που έδειχναν ότι διαδραματίστηκε ένα είδος συμπλοκής. Η ίδια η Ντόελ θεώρησε ότι τα αντικείμενα αυτά τα είχε αφήσει η κόρη της επίτηδες για να βρουν το δρόμο που είχε ακολουθήσει με τον πιθανό απαγωγέα της.

Η επίμαχη φωτογραφία... 

Η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό της άτυχης 19χρονης, οι οποίες διήρκεσαν μερικούς μήνες, αλλά χωρίς κανένα εύρημα. Το μόνο στοιχείο που βρέθηκε στο Λιμάνι του Αγίου Τζο στην Φλόριντα, τον Ιούνιο του 1989, δηλαδή 9 μήνες μετά την εξαφάνισή της, ήταν μια φωτογραφία από μηχανή πολαρόιντ, στην οποία φαινόταν θολά ένα κορίτσι και ένα αγόρι φιμωμένα και δεμένα. Η φωτογραφία, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ελήφθη στο πίσω μέρος ενός λευκού βαν μάρκας Τογιότα του 1980. Οι αστυνομικές αρχές είπαν ότι η φωτογραφία πρέπει να έχει ληφθεί μετά τον Μάιο του 1989, καθώς οι μονωτικές ταινίες με τις οποίες είχαν φιμωθεί τα παιδιά δεν ήταν διαθέσιμες νωρίτερα.

Το αγόρι στη φωτογραφία ήταν ο 9χρονος Μάικλ που εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 1988 από την ίδια περιοχή του Νέο Μεξικό, όπως η Κάλικο. Η μητέρα του τον αναγνώρισε από την φωτογραφία, ενώ τα λείψανα του βρέθηκαν στα βουνά Ζούνι το 1990.

Η αστυνομική έρευνα ... 

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) εξέτασε τη φωτογραφία και δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αν η κοπέλα της φωτογραφίας ήταν η Τάρα Κάλικο, αλλά οι ειδικοί από το Εθνικό Εργαστήριο του Λος Αλάμος στην Αριζόνα, θεώρησαν ότι επρόκειτο για την εξαφανισθείσα 19χρονη. Η γραμμή των μαλλιών της κοπέλας της φωτογραφίας και τα αυτιά της ήταν παρόμοια με της Κάλικο, ενώ είχε ένα σημάδι παρόμοιο με μια ουλή της Κάλικο, από έναν τραυματισμό που υπέστη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Δυο παρόμοιες φωτογραφίες βρέθηκαν λίγους μήνες αργότερα, αλλά ήταν αρκετά θολές για να προσδιοριστούν τα πρόσωπα που απεικονίζονταν.... 

Η μητέρα της 19χρονης, Πατ Ντόελ, δεν μπόρεσε να πει με σιγουριά εάν στην φωτογραφία ήταν η κόρη της λόγω της κακής ανάλυσης και της κακής ποιότητας της φωτογραφίας. Ωστόσο, εκείνη μέσα της πίστευε ότι ήταν η Τάρα. Παρόλα αυτά η υπόθεση της εξαφάνισης της Τάρα Κάλικο δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και έχει παραμείνει ένα άλυτο μυστήριο.... 

mixanitouxronou.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis