Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:01 | 25/01/2017

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συμβολή στην κοινωνία, την εκπαίδευση, αλλά και την επιχειρηματικότητα του CSI (Cyber Security International) Institute, του μη κερδοσκοπικού φορέα στου οποίου την ίδρυση προχωράει ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης περιγράφει στο Capital.gr τα βασικά χαρακτηριστικά και την αποστολή του ινστιτούτου, το οποίο εκτιμάται ότι θα λάβει σάρκα και οστά σε διάστημα δύο μηνών.
 
Αναλυτικά:
 
- Ο σκοπός ίδρυσης είναι η επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και της γνώσης μέσα από ειδικό τρόπο προσέγγισης και ανάπτυξης  στις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο σε ολόκληρη την Ελληνική  επικράτεια και σε 52 Νομούς της χώρας.

- Το CSI Institute θα διαθέτει διοικήσεις, ανά την Ελλάδα, οι οποίες θα εκλέγονται σύμφωνα με το καταστατικό από τα μέλη του Ινστιτούτου με καταγωγή από την γεωγραφική περιφέρεια στην οποία διαμένουν μόνιμα. Ωστόσο, όλες οι περιφερειακές διοικήσεις θα υπάγονται διοικητικά στην κεντρική διοίκηση που θα έχει έδρα την Αττική και θα ελέγχει και εποπτεύει όλα τα περιφερειακά όργανα στην ημεδαπή. Επίσης, το ινστιτούτο δεν είναι κερδοσκοπικό και θα ελέγχεται από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, εξασφαλίζοντας πόρους από χορηγίες – δωρεές και ευρωπαϊκά προγράμματα.
 
- Αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των πολιτών σε όλη τη χώρα (52 Νομούς) σε θέματα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου μέσα από επιχειρηματικές θεματολογίες και ψηφιακές πλατφόρμες, προσφέροντας κίνητρα για επιχειρηματικότητα – εκπαίδευση.
 
- Θα στηρίζεται στο τρίπτυχο Εκπαίδευση - Ενημέρωση - Κατάρτιση σε συνάρτηση με τα ενδιαφέροντα και την ηλικιακή κατηγορία των συμμετεχόντων και θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας (μαθητές - άνεργοι με ή χωρίς γνώσεις – αγρότες – νοικοκυρές -κτηνοτρόφοι κλπ). Οι θεματικές που θα καλύπτει είναι οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο με αρχικό σκοπό την παροχή θεματικής ενημέρωσης και τον επαγγελματικό  προσανατολισμό μέσω κατάρτισης - εξειδίκευσης σε ενότητες που οδηγούν στις διαδικτυακές αγορές οι οποίες για πολλούς είναι άγνωστα μονοπάτια (νέες επιχειρηματικές ιδέες, -ηλεκτρονικό εμπόριο – κατασκευή εφαρμογών - ασφαλή πλοήγηση κ.α. ). Με απλά λόγια, όπως εξηγεί ο κ. Σφακιανάκης, για πρώτη φορά ο επαγγελματίας, ανάλογα με το αντικείμενο δραστηριοποίησης, μέσω σεμιναρίων απο τα εξειδικευμένα μέλη του csi i θα είναι σε θέση "στην γειτονιά του, την κωμόπολη ή το χωριό του να ενημερωθεί για το πώς μπορεί διαδικτυακά να κερδίσει χρήματα”.  Διότι μέχρι σήμερα κάποιοι νομίζουν οτι το ίντερνετ ειναι μόνο τα  κοινωνικά δίκτυα, όπως σημειώνει.
 
- Θα δημιουργηθούν δυναμικά γκρουπ επιστημόνων με στόχο παρεμβάσεις με προτάσεις - λύσεις σε προβλήματα που άπτονται της Νομικής, της Πληροφορικής, της Ψυχιατρικής, της Ψυχολογίας και της εκπαίδευσης  (π.χ. Cyber bullying - εθισμός κ.α).
 
- Θα αναδεικνύονται νέα επιχειρηματικά ταλέντα μέσω Ψηφιακής Ακαδημίας και διαγωνισμών που θα διοργανώνει το CSI Institute.
 
- Θα λειτουργεί Ψηφιακή Aκαδημία - τάση εποχής (Code Academy) όπου μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) θα εκπαιδεύονται σε όλη την επικράτεια οι μαθητές, οι σπουδαστές και εν γένει όλοι οι πολίτες.

- Θα προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς όπως το FBI, η Interpol, η Europol, η EC3 κ.α με σκοπό την έρευνα συγκεκριμένων διαδικτυακών συμπεριφορών και την από κοινού διοργάνωση συνεδρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων.
 
-  Σημαντικό μέλημα του ινστιτούτου θα είναι η:

α)  υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων. Μέσω ειδικών προγραμμάτων θα παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε εργαλεία ανάπτυξης τεχνολογικών λύσεων σε κάθε νεοφυή τεχνολογική επιχείρηση.

β) διάδοση ψηφιακών δεξιοτήτων.  Μέσω ειδικών συμπράξεων το ινστιτούτο θα συμβάλει ώστε νέοι να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.
 
 90 τίτλοι τιμής και έπαινοι
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σφακιανάκης έχει λάβει, μέχρι το 2016,  90 τίτλους τιμής και επαίνους, μεταξύ άλλων, από:

α) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μέγιστη κοινωνική προσφορά του στην Ελλάδα.
β) την Ακαδημία Αθηνών  για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά, προσφέροντας πολύτιμη εργασία στην προστασία παιδιών από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και αποτρέποντας πράξεις αυτοχειρίας.
γ) από τη UNICEF ως ο "άνθρωπος των παιδιών".
δ) τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη συμβολή του σε διαδικτυακή έρευνα στο Ελληνικό Στράτευμα.
ε) τον Υπουργό Οικονομικών για την πάταξη του κυβερνοεγκλήματος στη χώρα μας και ως καλύτερος μάνατζερ δημόσιας Υπηρεσίας.
στ) τον Υπουργό Παιδείας για την αποτροπή αυτοκτονιών νέων ανθρώπων, μαθητών και σπουδαστών μέσω του διαδικτύου (περί τις -1500- περιπτώσεις μέχρι σήμερα).
ζ) το FBI (τρεις φορές) για διερεύνηση διαδικτυακών εγκλημάτων, κατά της παιδικής πορνογραφίας, για το "έξυπνο" κυβερνοέγκλημα (smart cyber crime) και για την αποτροπή αυτοκτονίας.
η) διάφορους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς, Δήμους της χώρας μας, οργανώσεις, σωματεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα - σχολεία για τη συνεισφορά του στην πάταξη της διαδικτυακής εγκληματικότητας αλλά και για την εκπαίδευση των μαθητών στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου και
θ) από το Facebook, το οποίο στις 08/07/2014 ευχαρίστησε δημόσια τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και το Διευθυντή της για την εξιχνίαση υπόθεσης σοβαρού κυβερνοεγκλήματος (Lecpetex) .
 
Επίσης εμπνεύστηκε και υλοποίησε τις εφαρμογές της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος :  Ι] Cyberkid η οποία βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία "Καλύτερη εφαρμογή όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη", ενώ έχει ξεχωρίσει στο χώρο των "έξυπνων εφαρμογών" κινητής τηλεφωνίας και ΙΙ] Feelsafe, μέσω της οποίας καταναλωτές και έμποροι μπορούν να πραγματοποιούν ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές.

 www.capital.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis