Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 26/02/2017

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

«Περιφερειακούς» τρομοκράτες συγκοινωνούντων δοχείων και ασύλληπτα μέλη που έχουν ποινικό κατασκευαστή βομβών εξετάζουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης, ενώ δεν αποκλείουν την σκόπιμη αφλογιστία ή πειραματισμούς ερασιτέχνη κατασκευαστή. Οι αστυνομικοί έχουν την θολή εικόνα του βομβιστή. Οι τρεις κάμερες του τμήματος έχουν καταγράψει τον δράστη, με το υλικό προς το παρόν να μην είναι αξιοποιήσιμο.

Η νεοτρομοκρατία φαίνεται να βρίσκεται σε στάδιο μετεξέλιξης με την πιθανή στρατολόγηση νέων άφθαρτων μελών, καθώς τα περισσότερα από τα πρωταγωνιστικά στελέχη του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, είναι έγκλειστα στις φυλακές.

Αυτά τα νέα πρόσωπα επιδιώκουν να καταλάβουν αυτόν τον χώρο και πειραματίζονται με νέες συνδεσμολογίες βομβών που θα αφήνουν το «στίγμα» τους. Έτσι φαίνεται να εξηγούνται οι αποτυχημένες βόμβες που έχουν τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στο τμήμα της Δάφνης.

Ο «πειραματισμός», σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., κάποια στιγμή θα έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα, γι αυτό οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση έως και τις 10 Μαρτίου, καθώς δεν αποκλείουν να υπάρξει και άλλη συμβολική ενέργεια για τον Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που πέθανε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Πριν από τον εντοπισμό της βόμβας και την εξουδετέρωσή της με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Στις 02:46 άγνωστος είχε επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα πίσω από το Α.Τ. Δάφνης. Εκκενώστε το κτίριο. Δεν είναι φάρσα. Είναι για τον Λάμπρο…».  

Ήταν φανερό πως η ενέργεια ήταν αφιερωμένη στον βιολόγο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, 13 μόλις μέρες πριν από την 7 επέτειο θανάτου του έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Μέσα στο τσαντάκι μέσης υπήρχε ένας πρωτότυπος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελείτο από το σώμα  χειροβομβίδας στο οποίο είχε τοποθετηθεί εκρηκτική ύλη, μηχανικός χρονοδιακόπτης ποτίσματος, ηλεκτρικός πυροκροτητής και εννιάβολτη μπαταρία.

H συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού είναι ιδιότυπη, που δεν θυμούνται να έχουν ξαναδεί τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, δείγμα ενδεχομένως πειραματισμού του «ερασιτέχνη» κατασκευαστή της. Από την εξέλιξη των ερευνών θα διαπιστωθεί αν η βόμβα θα μπορούσε να εκραγεί και αν υπήρξε λάθος στη συνδεσμολογία ή αστοχία υλικού.

Ύποπτη τρομοκρατική επωνυμία είναι η Επαναστατική Αυτοάμυνα, που έχει χτυπήσει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την Πρεσβεία του Μεξικό, την Γαλλική Πρεσβεία και την κλούβα των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς να αποκλείεται άλλη οργάνωση ακόμη και πρωτοεμφανιζόμενη, ωστόσο η ταυτότητα των βομβιστών θα γίνει γνωστή σε περίπτωση ανάληψης ευθύνης.

Πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο αστυνομικά τμήματα

 

Επαναστατικός Αγώνας

5/5/2004: Τριπλό βομβιστικό χτύπημα στο Α.Τ. Καλλιθέας.  

Το όνομα του «Επαναστατικού Αγώνα» μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Εκατό ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων γίνεται τριπλό βομβιστικό χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας. Το γεγονός ότι η τρίτη έκρηξη έγινε με διαφορά 15 λεπτών από τις πρώτες δύο έκανε τις Αρχές να αναφέρουν πως από σύμπτωση δεν υπήρξε τραυματισμός.

30/4/2007: Επίθεση με χειροβομβίδα και αυτόματο όπλο στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας. Τα μέλη του ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis