Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 26/06/2019

Δύο σημαντικές νέες διατάξεις σε σχέση με τα αδικήματα αθλητικής βίας περιλαμβάνει ο Νόμος 4603/2019, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με την παρ. 7 του άρθρου 41ΣΤ του Νόμου 2725/1999 Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις, ορίστηκε, µεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση καταδίκης για αδικήµατα αθλητικής βίας, το δικαστήριο επιβάλλει στον δράστη υποχρεωτικά και για χρονικό διάστηµα δύο (2) έως πέντε (5) έτη απαγόρευση προσέλευσης και παρακολούθησης όλων των αθλητικών εκδηλώσεων, αδιακρίτως αθλήµατος, ακόµη και εκείνων που διεξάγονται εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, στις οποίες µετέχει οµάδα, σε αγώνα της οποίας ή µε αφορµή αγώνα της οποίας, τελέσθηκε η αξιόποινη πράξη.

[custom:google-ads]

Το δικαστήριο µπορεί, επίσης, να απαγορεύσει την προσέλευση και παρακολούθηση και οποιασδήποτε άλλης αθλητικής εκδήλωσης, αν από τις περιστάσεις και µε βάση την προσωπικότητα του δράστη κρίνει ότι αυτός είναι επικίνδυνος για την οµαλή τέλεση των αθλητικών εκδηλώσεων. Για την εκτέλεση της παρεπόµενης ποινής το δικαστήριο διατάσσει τον δράστη να εµφανίζεται στο αστυνοµικό τµήµα του τόπου κατοικίας του ή διαµονής του πριν από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης και να παραµένει σε αυτό ή σε χώρο άµεσης εποπτείας της αστυνοµικής αρχής, δύο ώρες πριν από την έναρξη της έως δύο ώρες µετά τη λήξη της. Αν πρόκειται για ανήλικο κάτω των δεκαέξι (16) ετών, επιβάλλεται ως αναµορφωτικό µέτρο, αντί του ανωτέρω, η ανάθεση της υπεύθυνης επιµέλειας του ανηλίκου στους γονείς, τους επιτρόπους ή τους κηδεµόνες του.

Η καθυστέρηση, όµως, στην απονοµή της δικαιοσύνης  ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα lawspot.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis