Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 24/04/2018

Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, προκειμένου η νέα λιμουζίνα του Βλάντιμιρ Πούτιν να είναι έτοιμη μέχρι τις 7 Μαΐου, όταν ο επανεκλεγείς Ρώσος πρόεδρος θα πάει στην ορκωμοσία.  

Από τις όποιες πληροφορίες κυκλοφορούν έχει γίνει γνωστό ότι το αυτοκίνητο ολοκλήρωσε με επιτυχία τα crash tests στα οποία υποβλήθηκε, ενώ λέγεται πως ο ίδιος ο Πούτιν παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξή του.
Μάλιστα συμμετέχει και ο ίδιος κάποιες φορές στις δοκιμές του. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την κατασκευάστρια εταιρία να το παραδίδει λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία, έτσι ώστε ο Πούτιν να αποφασίσει σε ποια πλευρά θα κάθεται και γενικά να εξοικειωθεί μαζί του.

[custom:google-ads]

Ο κινητήρας εκτός απροόπτου θα είναι ένας V8 turbo στα 4.600 κυβικά, εξελιγμένος σε συνεργασία με την Porsche, με την απόδοση να φθάνει στα 600 άλογα. Η μετάδοση βασίζεται σε ένα ρώσικο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ενώ η εξέλιξη των μηχανικών και ηλεκτρονικών συστημάτων γίνεται σε συνεργασία τόσο με την Porsche όσο και με την Bosch.

Φυσικά η νέα ρώσικη προεδρική λιμουζίνα είναι εφοδιασμένη με ισχυρή θωράκιση ικανή να αντέξει αντιαρματικό πύραυλο, διαθέτει ειδική παροχή οξυγόνου για επίθεση με χημικά όπλα αλλά και ιατρικό εξοπλισμό με μια τουλάχιστον φιάλη αίματος σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια βοήθεια ο πρόεδρος. 

Η κατασκευή της λιμουζίνας αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος κατασκευής σύγχρονων αυτοκινήτων για τους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, με διάφορους τύπους οχημάτων, το κόστος των οποίων θα φτάσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis