Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:30 | 18/01/2017

Μια ντουλάπα στο σπίτι στο οποίο διέμενε μαζί με την ανήλικη φίλη του στην πόλη της Χίου, έκρυβε το μυστικό ενός νεαρού Αλβανού που την είχε μετατρέψει σε... θερμοκήπιο για την καλλιέργεια χασισόδεντρων. Ο αλλοδαπός είχε και πλαστό διαβατήριο καθώς τον αναζητούσαν οι αρχές της πατρίδας του.

Κατά την διάρκεια έρευνας για υπόθεση ναρκωτικών, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έρευνα στην κατοικία του 21χρονου Αλβανού και βρήκαν το αυτοσχέδιο θερμοκήπιο μέσα στο οποίο καλλιεργούσε ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 0,55 εκατοστών, ενώ κατέσχεσαν και μία αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο και την 16χρονη Ελληνίδα φίλη του που βρισκόταν στο σπίτι, αλλά όταν έκαναν έλεγχο στοιχείων βρήκαν πάνω στον αλλοδαπό αλβανικό διαβατήριο το οποίο ήταν πλαστό. Όταν διαπιστώθηκαν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, αποκαλύφθηκε ότι οι αρχές της Αλβανίας είχαν εκδώσει σε βάρος του Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για υπόθεση ναρκωτικών. 

Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου με κοινή κατηγορία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ για τον 21χρονο που κατηγορείται επιπλέον για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοσή του στην γειτονική χώρα, σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis