Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:47 | 28/06/2019

Τριάντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πιο μαζικό, πρωτοφανές  -όσο και σχετικά  ξεχασμένο- έγκλημα που σημειώθηκε στην Ελλάδα την τελευταία 60ετία με τραγικό απολογισμό εννιά νεκρούς ανθρώπους (πέντε άντρες και τέσσερις γυναίκες)!

Πολλές  φορές έχουν υπάρξει αναφορές-υπομνήσεις  για τις περιπτώσεις Σεχίδη, Λυμπέρη, Παπαχρόνη, Μπέσκου, Βακρινού, Ντουφτ και Μπασενάουερ που είχαν προχωρήσει σε τρεις έως πέντε ανθρωποκτονίες ανά υπόθεση. Όμως στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά έχει καταγραφεί η περίπτωση αλλεπάλληλων φόνων με σχεδόν διπλάσια θύματα από  τις προαναφερόμενες υποθέσεις.

[custom:google-ads]

Το μακελειό αυτό, χωρίς προηγούμενο, σημειώθηκε στις 28  Ιουνίου 1981 στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων όταν ένας 48χρονος κάτοικος του χωριού  που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε μέσα σε λίγα λεπτά με καραμπίνα «Σμιθ –Γουέσον»,  οκτώ συγγενείς του κι ύστερα αυτοπυροβολήθηκε ρίχνοντας συνολικά 15 σφαίρες. Σε μια δραματική βραδινή «βόλτα θανάτου» στο ήσυχο χωριό, κοντά στην Πύλη Τρικάλων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο 48χρονος παρ’ ότι είχε διαγνωσθεί με ψυχική νόσο από κρατικές υπηρεσίες κι είχε νοσηλευθεί είχε νόμιμη άδεια κυνηγού, ενώ η καραμπίνα ήταν δώρο από μία συγγενή του που διέμενε στο εξωτερικό.

Ο 48χρονος σκότωσε διαδοχικά τον πατέρα του 67 ετών, την μητέρα του 65 ετών που εξέπνευσε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης , τον παππού του 86 ετών, την γιαγιά του 78 ετών , την  44χρονη γυναίκα  του , τον 67χρονο  θείο του και την 57χρονη θεία του  αλλά κι έναν 69χρονο γείτονα του!

Οι μόνοι που επιβίωσαν από το εγκληματικό αμόκ του δράστη ήταν η 12χρονη κόρη του κι ο 10χρονος γιός του. Τα δύο έντρομα παιδιά που  είδαν την δολοφονία των περισσοτέρων από τους συγγενείς τους  φέρεται –σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες-  να εκλιπάρησαν τον ένοπλο πατέρα τους να μην  τα σκοτώσει. Κι  αυτός δεν θέλησε να τα πυροβολήσει.

Πριν το πολλαπλό φονικό ο 48χρονος είχε παίξει χαρτιά  στο καφενείο του χωριού του. Εφυγε από το καφενείο γύρω στις 10.30 το βράδυ, πήγε στο σπίτι του και ξάπλωσε.

Λίγο αργότερα σηκώθηκε από το κρεβάτι είπε στην μητέρα του –και μετέπειτα ένα από τα θύματα του- «δώσε μου το καλό παντελόνι και το πουκάμισο με τα αστέρια γιατί απόψε θα σκοτωθώ».

Η μητέρα του προσπάθησε να τον καθησυχάσει γιατί κατάλαβε ότι ήταν σε κρίση, όμως στάθηκε αδύνατο. Σκότωσε σχεδόν όλους τους συγγενείς του την ώρα που προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν ή να τον νουθετήσουν.

Κάποιους ακόμη τους πυροβόλησε αφού τους έβγαλε  από τα σπίτια τους. Την γυναίκα του την σκότωσε την ώρα που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την Αστυνομία και να ενημερώσει για το μακελειό που γινόταν.

Λίγες εβδομάδες αργότερα υπήρξε δικαστική απόφαση ώστε να επιστραφεί στα δύο ανήλικα παιδιά του, η καραμπίνα του δράστη . Ετσι ώστε να την έβγαζαν τότε  σε πλειστηριασμό και να συγκεντρώνονταν ορισμένα χρήματα για την οικονομική ενίσχυση τους.

www.tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis