Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:43 | 14/04/2015

Είναι μόλις 23 ετών, καλλονή μελαχρινή και... βασίλισσα των αιθέρων. Δεν πρόκειται για αεροσυνοδό αλλά για πιλότο και μάλιστα πολεμικών αεροσκαφών. Ο λόγος για την Αφγανή Νιλουφάρ Ραχμάνι.

Σύμφωνα με τη γερμανική Βild η Ραχμάνι πέρα από πρώτη πιλότος των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων από την πτώση των Ταλιμπάν το 2001 μέχρι σήμερα είναι και η ομορφότερη κυβερνήτης του κόσμου.

Πρόσφατα, η νεαρή Αφγανή βραβεύτηκε στην Ουάσινγκτον με το βραβείο International Women of Courage Award 2015 του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η όμορφη 23χρονη με τα σαρκώδη χείλη και το σώμα μοντέλου ονειρευόταν από παιδί να γίνει πιλότος και να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τους συμπατριώτες της να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς. Η επιλογή αυτή δεν ήταν εύκολη, αφού σύμφωνα με την Bild, η 23χρονη Αφγανή και η οικογένειά της έχουν δεχτεί ουκ ολίγες φορές απειλές από τους Ταλιμπάν. Χωρίς βέβαια να πτοηθούν.

Η Νουλαφάρ που πετά φορώντας πάντα τη μαντίλα στο κεφάλι της, για μια μόνο φορά παραβίασε τους κανόνες που έχουν τεθεί από την πολεμική αεροπορία: Μετέφερε τραυματίες  στρατιώτες στο νοσοκομείο, κάτι το οποίο απαγορεύεται. «Δεν είχα άλλη επιλογή. Με επέπληξαν οι ανώτεροί μου και από τότε δεν το ξανάκανα», δηλώνει ωστόσο.

Οσον αφορά το θέμα οικογένεια η καλλονή Αφγανή δηλώνει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά της. «Το επάγγελμά μου, εξάλλου, δεν μου  επιτρέπει να κάνω όνειρα για το μέλλον. Μόνο για το παρόν...», υποστηρίζει.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis