Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 14/04/2020

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον στρατηγό των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Βαλέρι Σαϊτάνοφ, με την κατηγορία της προδοσίας και της διενέργειας κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε ότι ο Σαϊτάνοφ ήταν επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τo τρέχοντα ρόλο του.

Η SBU χαρακτήρισε τον Σαϊτάνοφ ως «πράκτορα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και ανέφερε ότι διαθέτει «αδιαμφισβήτητα στοιχεία» για το ότι σχεδίαζε «τρομοκρατικές ενέργειες» στην Ουκρανία, για τις οποίες θα ανταμειβόταν με το ποσό των 200.000 δολαρίων και το ρωσικό διαβατήριο.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον ίδιο ή τους εκπροσώπους του. Η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Ασφαλείας) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν ανταποκρίθηκε σε ερώτημα του Reuters.

Η SBU ανακοίνωσε ότι ο Σαϊτάνοφ έδινε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούσε η SBU στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία και στρατολογούσε και άλλους.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, τα στοιχεία της υπόθεση δείχνουν, ότι ο Σαϊτάνοφ, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώην διοικητές του Κέντρου ειδικών επιχειρήσεων «Α» της SBU στην πραγματικότητα βρίσκονταν σε επαφή ω πράκτορας με το ψευδώνυμο «Μπόμπιλ» με τον συνταγματάρχη της FSB Ίγκορ Γιεγκόροφ, ο οποίος είναι συνεργάτης του τμήματος της FSB που ασχολείται με υπονομευτικές δραστηριότητες στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες.

Το πρακτορείο Ukrinform, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του βίντεο με την σύλληψη του Σαϊτάνοφ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis