Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:54 | 10/01/2021
Άρθρο του Θέμη Καλαμάτα για την παλιά και νέα Αστυνομία και την σχέση της με την κοινωνία.
 
Η παλιά και η νέα Αστυνομία.
 
Η παλιά Αστυνομία την οποία εζησα στα περίπου μισα χρόνια της μέχρι τώρα διαδρομής μου είχε πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Είχε άλλο χαρακτήρα μπορώ να πω.
 
Οι πολίτες περνούσαν από τα Αστυνομικά Τμήματα να πουν μια καλημέρα στον Διοικητή τον οποίο σεβοντουσαν αλλα και στην Γραμματεία και στον Αξιωματικό Υπηρεσίας.
 
Επίσης οι οδηγοί των περιπολικών και οι Ζητάδες περνούσαν απ τις γειτονιές και ήξεραν όλο τον κόσμο κι εκείνοι με την σειρά τους καλοδέχονταν τους Αστυνομικούς.
 
Προσωπικά εργάστηκα 18 χρόνια στην Διοίκηση Αστυνομικών Τμημάτων με αυτή ακριβώς την συνταγή. Οι πολίτες με σεβάστηκαν οχι μόνο επειδή είμαι καλός άνθρωπος ή φίλος τους αλλά πιστεύω επειδή είμαι δίκαιος και συνεπής με όλους.
 
Η μεγάλη αποξένωση όμως Αστυνομίας με την Κοινωνία είχε ήδη επέλθει στα χρόνια μας. Οι άνθρωποι έγιναν καχύποπτοι με την Αστυνομία αλλά και οι Αστυνομικοί απομακρύνθηκαν απ την κοινωνία λόγω των πολλών υποχρεώσεων που μας έχουν ανατεθεί τα τελευταία χρόνια. ( Μεταναστευτικο παλιότερα, Κορωνοιός τώρα και παει λέγοντας).
 
Με αυτές τις σκέψεις θα παρακαλούσα οι Αστυνομικοί της Νέας Γενιάς να ειναι πιο κοντά στην κοινωνία στο βήματα των παλαιών ( των παλαιότερων από εμένα και την γενιά μου εννοώ) αλλά και οι πολίτες να σεβαστούν την Αστυνομία κι ολα αυτά τα καλά παιδιά τους Έλληνες Αστυνομικούς που εργάζονται μόνο για το καλό της κοινωνίας.
 
Θέμης Καλαμάτας
Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου 2015-2018 και Αντιπρόσωπος του Νοτίου στην ΠΟΑΞΙΑ στην συνέχεια έως και σήμερα.
 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis