Η παράλληλη επετηρίδα των Αξιωματικών, οι προαγωγές των Ανθυπαστυνόμων και το θέμα των Αξιωματικών του ΤΕΜΑ, μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στον Ν. Τόσκα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Η παράλληλη επετηρίδα των Αξιωματικών, οι προαγωγές των Ανθυπαστυνόμων και το θέμα των Αξιωματικών του ΤΕΜΑ, μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στον Ν. Τόσκα

O Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κος Γιάννης Κατσιαμάκας, μέσω ανάρτησης του στο fb, σημείωσε τα εξής:

Από την σημερινή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, από τον οποίο ζητήσαμε την θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τα κάτωθι φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας.

α) Το θέμα της παράλληλης επετηρίδας των Αξιωματικών

β) Το θέμα των Αξιωματικών του ΤΕΜΑ και της προαγωγής των Ανθμων

γ) Την αύξηση των ορίων ηλικίας παραμονής στο σώμα των Αξιωματικών

δ) Το φαινόμενο της καθημερινής σχεδόν διάθεσης των Διοικητών Αξιωματικών σε μέτρα τάξης εκτός των ορίων της εδαφικής αρμοδιότητας των υπηρεσιών τους

ε) Το επίδομα των ΕΚΑΜ

Ο κ. υπουργός συμφώνησε με τις θέσεις της Ομοσπονδίας για όλα τα προαναφερόμενα θέματα όπως αυτές έχουν δημόσια εκφρασθεί σύμφωνα και με το ψήφισμα του τελευταίου συνεδρίου μας.

Για το θέμα των Ανθμων δήλωσε ότι θα ζητήσει και τις θέσεις της φυσικής ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, συμφώνησε ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα θα πρέπει να έχουν θεσμοθετηθεί μέχρι τέλους Μαΐου και να συμπεριληφθούν στο πόρισμα της επιτροπής του Αρχηγείου, που αυτή την περίοδο επεξεργάζεται την αλλαγή του τρόπου προώθησης των Αξιωματικών.

Όσον αφορά το θέμα του επιδόματος των ΕΚΑΜ, δήλωσε ότι θα θέσει άμεσα το θέμα στον αναπλ.υπουργο Οικονομικών κ. Χουλιαράκη,προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Η Ομοσπονδία μας, είναι αποφασισμένη σ αυτά τα μείζονος σημασίας ζητήματα να δώσει άμεσα λύσεις, αναμένοντας την υλοποίηση τους σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ.Υπουργού μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έθεσε!

Σε διαφορετική περίπτωση θα καθορίσει τις περαιτέρω δράσεις της, μέσω των συντεταγμένων οργάνων της της περαιτέρω δράσεις Της!

Φωτογραφία του Γιάννης Κατσιαμάκας.