Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:07 | 26/01/2016

Για τις αντιδράσεις που έχει προκάλέσει η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει παράσταση που βασίζεται σε βιβλίο του, μίλησε ο Σάββας Ξηρός από το Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού.   

«Το έργο έχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, θα έχει επιτυχία. Το κείμενο έχει μεγάλη δύναμη. Βασίζεται σε γεγονότα που όλοι τα ξέρουν αλλά κάνουν πως δεν υπάρχουν. Όποιος το δει για πέντε λεπτά καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να μιλά για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Τη στιγμή που αυτά που γράφω έχουν ανταπόκριση, σημαίνει ότι υπάρχει λόγος που βγαίνουν.  

Αν το θέτουν οικονομικά το θέμα, έχει τέτοια ανταπόκριση που θα έχει ανταπόδοση» είπε σε παρέμβασή του στον Alpha 989 και την εκπομπή 'Γιάφκα" του Σπύρου Χαριτάτου, ο Σάββας Ξηρός απαντώντας στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το γεγονός ότι παράσταση του Εθνικού Θεάτρου βασίζεται σε κείμενα από το βιβλίο του.  

«Αυτό το βιβλίο έχει παρουσιαστεί περισσότερο έξω και λιγότερο εδώ. Κυκλοφόρησε στη Γερμανία και η πρώτη του παρουσίαση έγινε μέσα στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας. Δεν προβάλλεται η ιστορία της οργάνωσης αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο Νόμος τον εγκληματία, εγκληματίας σε αυτήν την περίπτωση είναι ο εισαγγελέας. Θίγει πολύ το θέμα του αντιτρομοκρατικού νόμου», πρόσθεσε.  

«Μένω στη φυλακή χάριν της αλήθειας. Ένας που πάει στο Δικαστήριο, καταθέτει τις πράξεις του και εισπράττει μία ποινή. Πρακτικά με το νόμο είμαι ελεύθερος, άσχετα αν μένω μέσα. Εγώ τις δικές μου πράξεις τις έχω καταθέσει και έχω γράψει δήλωση ζητώντας συγγνώμη. Τώρα είναι σειρά της πολιτείας και των δημοσιογράφων να μου ζητήσουν συγγνώμη για ό,τι έγινε στον Ευαγγελισμό.  

Αν περίμεναν να είχα γίνει καλά, την ίδια ποινή θα «έτρωγα», δεν θα είχε διαφορά. Η απόφαση του δικαστηρίου παραδέχεται τα βασανιστήρια με σαφή τρόπο», υποστήριξε ο Σάββας Ξηρός. 

http://www.pronews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis