Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:08 | 18/07/2015

Ένας 32άχρονος Αντρας από τη Σαντορίνη.Ο Πρέκας ήταν ένας μικροπαραβάτης,και σεσημασμένος για κλοπές.Συνελήφθη πολλες φορες απο την Αστυνομία οι οποίοι συμφωνα με καταγγελίες αντιεξουσιαστικών κύκλων του έδειξαν την γνωστή 'κατανόηση'Αυτό ειχε σαν αποτελεσμα να ...γνωρίστεί με το χώρο των αναρχικών και να αποκτήσει αντιδραστική και αντιεξουσιαστική συμπεριφορά.



Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ -ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Στην Καλογρέζα ο Μιχαλης Πρέκας μαζί με αλλους δυο τους Μαρίνο και Σμυρναίο προσπάθησαν να κλέψουν από περιπολικό μια μοτορόλα η οποία θα επέτρεπε στο φυγόδικο Πρέκα να γνωρίζει τις κινήσεις τις αστυνομίας. Ο Μιχάλης Πρέκας αφού καταδιωκτηκε εγκλωβίστηκε στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας και μετά απο πολύωρη μάχη με τους αστυνομικους πυροβοληθηκε και βρήκε τον θάνατο.Συμφωνα με την Αστυνομια τα όπλα που κρατούσε στα χέρια του κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ήταν από εκείνα που είχαν κλαπεί από το λιμεναρχείο της Ραφήνας τον Αύγουστο του 1987.Στην Καλογρέζα, μαζί με τον Πρέκα εντοπίστηκαν οι Χριστ. Μαρίνος και Κλέαρχος Σμυρναίος που παραδόθηκαν.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Συμφωνα με την αστυνομία ο Μιχάλης Πρέκας ηταν φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης 'Αντικρατική Πάλη'

Η ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ : ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ AΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

Συμφωνα με αλλες εκδοχές κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου ο πρέκας ενώ ηταν ανεβασμένος στην ταράτσα της πολυκατοικίας χτυπήθηκε από τα πυρά της αστυνομίας αλλα δεν πέθανε. Αιμόφυρτος μεταφέρεται στο περιπολικό.Η θανατηφόρα βολή ειχε όμως φορά από πάνω προς τα κάτω κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί ενώ ηταν ανεβασμένος στην ταράτσα. Ο Μιχάλης Πρέκας πυροβολήθηκε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

 


ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ;

Η Βαγγελιώ Βογιατζή, σύντροφος του Μιχάλη Πρέκα, η οποία αρχικά κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε αλλα Αθωώθηκε για συνέργεια, προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο ζητώντας να αναιρεθεί το βούλευμα του συμβουλίου εφετών με το οποίο απαλλάχτηκε ο αστυνομικός Νίκος Κονταξής, ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε και σκότωσε στην μάχη της Καλογρέζας τον Οκτώβριο του 1987 τον Μιχάλη Πρέκα. Ουσιασικό επιχείρημα της Βαγγελιώς Βογιατζή είναι ότι ο αστυνομικός ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς του Μιχάλη Πρέκα και τον σκότωσε από μεγάλη απόσταση και ενώ η κάλυψή του ήταν πλήρης με αποτέλεσμα να μην αιτιολογείται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 

Μετά από χρόνια, αναβολές το δικαστήριό έβγαλε το πόρισμα ότι ο Πρέκας δεν δολοφονήθηκε και απήλλαξε τον αστυνομικό.

http://to-paliatzidiko.blogspot.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis