Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:20 | 26/07/2016

 

Στην Κω ταξίδεψε η Σουηδή νικήτρια της Eurovision 1991 Carola για να βοηθήσει από κοντά τους πρόσφυγες, σύμφωνα με το επίσημο ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision INFE GREECE. Εκεί συνεργάστηκε με έναν Ιρανό-Νορβηγό, ο οποίος διέθετε αυτοκίνητο.

Ένα βράδυ αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι επιτήδειοι έκλεβαν μια μηχανή από ένα σκάφος που είχε εξοκείλει σε κάποια παραλία, μετά από μεταφορά οκτώ Πακιστανών. Η ίδια -άγνωστο πως- τους απέσπασε τη μηχανή, την οποία έβαλε στο αυτοκίνητό της μαζί με τους οκτώ Πακιστανούς.

Οι κλέφτες την καταδίωξαν μέχρι την πόλη, ώσπου η αοιδός σκέφτηκε να καταφύγει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Εκεί όμως οι κλέφτες την κατηγόρησαν ότι έπαιρνε χρήματα από τους Πακιστανούς, εκείνη ύψωσε τη φωνή της, για να διαμαρτυρηθεί, την ύψωσε όμως πάρα πολύ, έτσι κατέληξε -μαζί με τους εν λόγω πρόσφυγες- στο κρατητήριο!

Μετά από λίγες ώρες την άφησαν, χωρίς ποτέ να της απαγγείλουν κατηγορία. Η μηχανή, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το αυτοκίνητό της! Η ίδια παραδέχτηκε ότι, έχοντας πολλή εμπιστοσύνη στον εαυτό της, ίσως έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και πρόσθεσε, ως ηθικό δίδαγμα, ότι η κατάσταση με τους πρόσφυγες έχει πολλές όψεις και πως είναι περισσότερο πολύπλοκη από ό, τι δείχνουν τα κανάλια.

Στους Πακιστανούς χάρισε τσάντες, το τηλέφωνο και φωτογραφίες της. Όταν, λοιπόν, εκείνοι έφτασαν στη Σουηδία, οι τελωνειακοί γέλασαν με την καρδιά τους, διότι οι πρόσφυγες τους έδειχναν τις φωτογραφίες της Carola, υποστηρίζοντας ότι την γνωρίζουν. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη του αξιωματικού υπηρεσίας, όταν της τηλεφώνησε κι εκείνη το επιβεβαίωσε. Στο τέλος τους φιλοξένησε για ένα διάστημα και τους βοήθησε με τις αιτήσεις εργασίας.

Πηγή: govastileto.gr, www.rodiaki.gr


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis