Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 30/05/2018
Πέρασαν αισίως περίπου δέκα μήνες από την υλοποίηση της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΓΑΔΘ και ακόμη δεν υπάρχει συνάδελφος που να έχει κατανοήσει για ποιόν λόγο πραγματοποιήθηκε και που τον οφέλησε...
 
Οι «φανφάρες» της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας γρήγορα διαψεύστηκαν και κατέρρευσαν..
 
Μάρτυρες όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στη ΓΑΔΘ..Τι άλλαξε προς το καλύτερο για τους συναδέλφους και τους πολίτες της Πόλης..;;
 
Η καθημερινότητα που βιώνουμε οι υπηρετούντες στη ΓΑΔΘ μάλλον το αντίθετο δείχνει..η κατάσταση στις υπηρεσίες είναι η ίδια ή και χειρότερη σε πολλές περιπτώσεις από την προγενέστερη.. Υπηρεσίες με σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού εξακολουθούν να υπάρχουν οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πάγιες και ανελαστικές ανάγκες τους, με παράλληλη αύξηση οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων και με προσωπικό που συνεχίζει να καταπονείται παρά τις διαβεβαιώσεις που έπαιρνε ότι με την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών τα βάσανα του θα λαμβάνανε τέλος..
 
Πολλές υπηρεσίες ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Αστυνομίας δε μπορούν να χορηγούν σε καθημερινή βάση ούτε τις απαραίτητες ημερήσιες αναπαύσεις εξαιτίας της ελάχιστης δύναμής τους σε σχέση με τις υπηρεσιακές ανάγκες, αν και θα έπρεπε με την υποτιθέμενη εξοικονόμηση προσωπικού όλα αυτά να αποτελούν παρελθόν.. 
 
Το παράδοξο βέβαια είναι ότι υπάρχουν από τη μία Υπηρεσίες υποστελεχωμένες και από την άλλη περιπτώσεις υπηρεσιών με σχεδόν πλεονάζον προσωπικό..
 
Χαρακτηριστικά μάλιστα παραδείγματα της κατάστασης, υπάρχουν και σε υπηρεσίες ασφαλείας όπου πριν την αναδιάρθρωση είχαν ικανό αριθμό αστυνομικών και λειτουργούσαν ομαλά προς όφελος των ιδίων αλλά και της κοινωνίας, κατάντησαν αστυνομικά «ΚΕΠ» και Υπηρεσίες απλής καταγραφής περιστατικών λόγω έλλειψης προσωπικού..ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν και νέα Τ.Α. στα οποία η κατάσταση είναι λίγο πολύ η ίδια..
 
Τα οχήματα εξακολουθούν να μην επαρκούν παρά την μείωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και όσα είναι λειτουργικά είναι σε άθλια κατάσταση θέτοντας το προσωπικό σε άμεσο κίνδυνο καθημερινά..
Και αναρωτιέσαι εύλογα, που πήγαν τα κουτάκια με τα νούμερα στις παρουσιάσεις των σχεδίων της ηγεσίας με τη πλήρη κάλυψη οργανικών θέσεων και την προοπτική παρουσίας επιπλέον αστυνομικών στο δρόμο για τους πολίτες..
 
Η πραγματικότητα δυστυχώς τους διαψεύδει..καλά τα σενάρια και οι υποθέσεις αλλά στη πράξη «πονάμε» και οι αστυνομικοί της πόλης μας συνεχίζουν να είναι στα όρια τους..
 
ΑΝΤΩΝΊΟΥ Ευάγγελος
Υπηρετών : Δ.Α.Θ./Α.Τ. Δέλτα
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στη Π.Ο.ΑΣ.Υ

Μέλος Ε.Μ.Α.Σ. (Ενωτική Μαχητική Αστυνομική Συσπείρωση)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis