Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 28/01/2018

Η πιο δύσκολη χρονιά της τελευταίας 9ετίας αποδείχθηκε για τους Αστυνομικούς στο Ηράκλειο η χρονιά που έφυγε. Μόνο την υπόθεση Λεμπιδάκη να λάβει κανείς υπόψιν του, φτάνει και περισσεύει, σχολιάζει αστυνομικός ο οποίος συμπληρώνει ότι για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης εργάστηκαν δεκάδες αστυνομικοί, πέρα από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου κατέγραψε σημαντικό έργο τη χρονιά που πέρασε. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ekriti.gr το 2017 οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξιχνίασαν τις 533 από τις 815 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων που σημειώθηκαν στο νομό ενώ την ίδια ώρα, εξιχνιάστηκαν και οι 4 ληστείες που σήμαναν συναγερμό.

[custom:google-ads]

Το 2017 οι αστυνομικοί της ΥΑΗ ήρθαν αντιμέτωποι με 5 υποθέσεις ανθρωποκτονίας, πέντε δύσκολες υποθέσεις, όπως σχολίασε αξιωματικός. Κατάφεραν παρ'όλα αυτά να εξιχνιάσουν τις 4 από αυτές ενώ για την πέμπτη, την ανθρωποκτονία στη Γαλιά με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα, δεν χάνουν τις ελπίδες τους και δεν σταματούν τις έρευνές τους. 

Τα τέλη ... έφεραν αύξηση στις κλοπές οχημάτων

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο το οποίο συνδέεται άμεσα και με τα οικονομικά, είναι η αύξηση που καταγράφηκε στις κλοπές των οχημάτων. Το φαινόμενο αυτό, εξηγεί αξιωματικός, έγινε ιδιαίτερα αισθητό κατά τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο και έχει να κάνει περισσότερο με τα τέλη κυκλοφορίας και την αδυναμία πολλών πολιτών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Κάποιος δηλαδή που δεν μπορούσε νασ πληρώσει τα τέλη, δήλωνε στην Ασφάλεια ότο το όχημά του... είχε κλαπεί.Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2016 καταγράφηκαν 470 κλοπές οχημάτων ενώ πέρσι, 850.

Από την Ασφάλεια Ηρακλείου γίνεται ξεκάθαρο ότι το Ηράκλειο "δεν είναι ξέφραγο αμπέλι" και πως η ιστορία έχει δείξει ότι όλες οι εγκληματικές ομάδες, αργά η γρήγορα, πέφτουν στη "φάκα".

Πηγή:  ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis