Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 13/10/2017

Την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών. 

Οσον αφορά στους ηθικούς αυτουργούς, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος για αυτό και ερευνούν τον υπολογιστή του, το κινητό του αλλά και τους φακέλους των υποθέσεων που χειρίστηκε τελευταία προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν απειλητικά μηνύματα και να προσπαθήσουν να λύσουν το γρίφο της υπόθεσης. 

Υψηλόβαθμα στελέχη του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας βλέπουν πίσω από τη δολοφονία είτε πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, είτε αδιάφορους εκδικητές. 

Οι δύο δολοφόνοι δεν φορούσαν κουκούλες, είχαν τα χαρακτηριστικά τους ακάλυπτα και εκτός από τις κάμερες τούς έχει δει από κοντά και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου. Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. 

Το γεγονός βέβαια ότι πήγαν στο γραφείο με τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα, άφησαν δακτυλικά αποτυπώματα, συνομίλησαν χωρίς να τους ενδιαφέρει με τον συνεργάτη του ποινικολόγου, αλλά και τα σπαστά ελληνικά κάνουν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν τέτοιες μαρτυρίες και οι οποίοι σύντομα θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα. Γι' αυτό και γίνεται προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία με το υλικό των καμερών έτσι ώστε να ξεκινήσουν πιο δυναμικά οι έλεγχοι στους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, ήδη έχει δοθεί σχετική εντολή για αυξημένους ελέγχους με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν για τους εκτελεστές, σύμφωνα με την πρώτη περιγραφή του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου. 

iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis