Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:00 | 28/11/2019

Η Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΑΣΥ, αποδεχόμενη πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, παραβρέθηκε στις 25/11/2019  σε εκδήλωση του Υπουργείου με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Οι βάσεις για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, το ρόλο της αστυνομίας και τις κύριες αρμοδιότητες των συναρμόδιων φορέων, τέθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών της  ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία Γυναικών στις 19 Μαρτίου 2018 στην Αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν η πρωτοποριακή ανάδειξη εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ και των κοινωνικών παθογενειών, που πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία με προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, όπου τούτο είναι αναγκαίο.

Οι δράσεις της Γενικής Γραμματείας για το θέμα αυτό, πολλές, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία σχετικής αφίσας, η οποία μέσω του συνδικαλιστικού μας φορέα διανεμήθηκε και αναρτήθηκε σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. Η αφίσα παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση με κεντρικό θέμα "Λύσε τη σιωπή σου, είμαστε δίπλα σου. Έχεις τη δύναμη, πες όχι στη βία".

[custom:google-ads]

Παράλληλα με τις ανωτέρω δράσεις μας, πραγματοποιήσαμε επανειλημμένες συναντήσεις τόσο με την τότε Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή ΚΟΥΒΕΛΑ όσο και με την τότε υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ, οι οποίες απέβησαν καθοριστικές στο να δρομολογηθεί η ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας (Π.Δ. 37/2019). Η φυσική ηγεσία με την έκδοση κατευθυντήριων εντολών προς τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων αγκάλιασαν επίσης την προσπάθεια αυτή.

Φτάνοντας στο σήμερα, νιώθουμε περήφανοι που το συνδικαλιστικό μας κίνημα όχι μόνο ανέδειξε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα αλλά άνοιξε και το δρόμο ώστε η πολιτεία να επιδείξει το πρέπον ενδιαφέρον, αναθέτοντας στην Ελληνική Αστυνομία την ίδρυση και λειτουργία μιας ειδικής υπηρεσίας που στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της έχει ως στόχο και την εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού πρώτης γραμμής.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis