Η Πολεμική Αεροπορία έχει απώλειες και στο έδαφος!

Η Πολεμική Αεροπορία έχει απώλειες και στο έδαφος!

Η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει απώλειες μόνο στον αέρα. Αυτές είναι οι περισσότερες. Ακόμη και στο έδαφος όμως η ΠΑ έχει χάσει κόσμο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος.

Πριν χρόνια να θυμήσουμε το θάνατο ενός τεχνικού της ΠΑ την ώρα που “καταπλακώθηκε” από Mirage 2000 που επισκεύαζε. Και σχετικά πιο πρόσφατα είχαμε τον σοβαρό τραυμτισμό μιας Υπαξιωματικού στον Άραξο, η οποία έχει μείνει παράλυτη από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια φόρτωσης F-16.

Αναφέρουμε τα περιστατικά ,γιατί η ελληνική ΠΑ δεν είναι τυχαία τόσο δυνατή. Η δύναμή της ξεκινά από το έδαφος, από τους τεχνικούς της που παραδίδουν στους ιπταμένους αεροσκάφη αξιόπιστα, για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η μεγάλη επιτυχία των ανθρώπων που συντηρούν και επιδιορθώνουν τις βλάβες των αεροσκαφών είναι πως όταν κάτι πάει στραβά κανείς δεν βάζει στο μυαλό του ότι μπορεί το κακό να έγινε από κακή συντήρηση. Αυτό το ενδεχόμενο πάντα εξετάζεται μάλλον για λόγους τυπικούς.

Η ΠΑ και το προσωπικό της προσπαθεί να συνέλθει από τη τραγωδία με τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. Θα τα καταφέρει όπως πάντα…

militaire.gr