Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:58 | 31/01/2020

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την αγορά του νέου μαχητικού αεροσκάφους F-15EX.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό «πίνακα» εξοπλιστικών προγραμμάτων, καταχωρήθηκε η πρόθεση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ για την αγορά μαχητικών F-15EX και κινητήρων F110.

Το F-15EX διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για να είναι σε θέσει να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πλεονεκτήματα και ικανότητες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις αερομαχίες με αποτέλεσμα να είναι το αξιόπιστο και αξιόμαχο απέναντι στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Προφανώς, το νέο μαχητικό θα μπορεί να φέρει πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους αλλά και πυραύλους για επιθέσεις ενάντια σε ναυτικούς στόχους και απειλές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ενισχύοντας έτσι την προστασία του αλλά και την απρόσκοπτη επικοινωνία με φίλιες δυνάμεις στο πεδίο επιχειρήσεων.

F-15 «σε στεροειδή»

Επίσης, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με νέους ισχυρότερους δίδυμους κινητήρες, οι οποίοι θα παρέχουν στο F-15EX ασυναγώνιστες ταχύτητες και δυνατότητες επιτάχυνσης, κάτι που θα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα σε αερομαχίες.

Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι το F-15EX διαθέτει “cockpit του 21ου αιώνα” το οποίο παρέχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες του πεδίου της μάχης, ενισχύοντας την ικανότητα του πιλότου να κατανοήσει το επιχειρησιακό περιβάλλον, να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και να ενισχύσει τη διαχείριση της αποστολής.

Η νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης και κατασκευής του κύτους του μαχητικού αεροσκάφους επιτρέπει την ενσωμάτωση ενός πλήρους φάσματος νέων όπλων αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αντιπλοϊκών βλημάτων, με αποτέλεσμα να είναι ικανό να εμπλακεί με διαφόρων ειδών στόχους και απειλές ανεξαρτήτως του επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

onalert.gr με πληροφορίες από: Defence Blog

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis