Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 22/12/2014

 

Σε νέα προμήθεια πυραυλικού συστήματος παράκτιας άμυνας προχωρά η Πολωνία. Εξέλιξη που σαφώς συνδέεται με την κρίση της Ουκρανίας και ασφαλώς τις προεκτάσεις αυτής που θέλουν «σύγκρουση» ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Τη σύμβαση ύψους 144 εκατ. ευρώ ανέθεσε το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας στον νορβηγικό όμιλο Kongsberg Defence & Aerospace. Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια μίας δεύτερης μοίρας του συστήματος και αποτελεί τη συνέχεια της αρχικής σύμβασης που είχε ανατεθεί το 2008 για την πρώτη μοίρα (δύο πυροβολαρχίες των τριών εκτοξευτών έκαστη πλέον των οχημάτων διοίκησης & ελέγχου, ραντάρ και υποστήριξης).

Υπενθυμίζεται, ότι το βεληνεκούς 185 χιλιομέτρων NSM χαρακτηρίζεται από την κατασκευάστρια ως βλήμα κρούσης πέμπτης γενεάς που αναπτύχθηκε για λογαριασμό του Ναυτικού της Νορβηγίας.

Το 2012 το βλήμα πέτυχε την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα επί των φρεγατών τύπου Fridtjof Nansen και των κορβετών τύπου Skjold του Ναυτικού της Νορβηγίας, ενώ πρόσφατα πραγματοποίηθηκε δοκιμαστική του εκτόξευση από το πλοίο μάχης παρακτίων (LCS: Littoral Combat Ship) USS Coronado LCS 4 του Ναυτικού των ΗΠΑ.

defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis