Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:28 | 30/04/2018

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΥΦΥ:

Η Ομοσπονδία βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση για πρώτη φορά από ιδρύσεως της να λάβει απόφαση διαγραφής Ένωσης – μέλους της το προηγούμενο διάστημα, τηρώντας τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες.

Το προηγούμενο διάστημα, κατά τις εργασίες του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την 2α Απριλίου 2018 στη Δράμα και κατόπιν προσκλήσεως και των νόμιμων εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έλαβε την ανωτέρω απόφαση διαγραφής της συγκεκριμένης Ένωσης – μέλος της αφού πρώτα εξέτασε διεξοδικά τα ζητήματα πού είχε θέσει εγγράφως στην Ένωση και που στην πλειοψηφία τους αντιβαίνουν στις καταστατικές διατάξεις του δευτεροβάθμιου οργάνου.
 
Παρόλο που αναζητήθηκαν απαντήσεις και διορθώσεις στην καταστατική λειτουργία της Ένωσης αυτές αγνοήθηκαν παντελώς.
 
Επιπροσθέτως η συμπεριφορά των νομίμων εκπροσώπων της Ένωσης απέναντι στην Ομοσπονδία ενίσχυσε την απόφαση που ελήφθη κάνοντας εκ των πραγμάτων το χάσμα μεγαλύτερο. Η συνολική υπερψήφιση της εισηγητικής πρότασης για διαγραφή της Ένωσης ( υπέρ 13, κατά 0, παρόν 1), επιβεβαιώνει τα ανωτέρω.
 
Είναι υποχρέωση μας, η Ομοσπονδία να ενημερώσει ακόμη και τον τελευταίο συνάδελφο – μέλος της Ένωσης Θεσσαλονίκης για τους λόγους αυτής της δυσάρεστης Απόφασης την όποια έλαβε.
 
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που προέρχονται από την Ένωση Θεσσαλονίκης είναι σε θέση να εξηγήσουν τους λόγους αυτής 2 της Απόφασης όπως βέβαια και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
 
Με γνώμονα την διαφύλαξη της ουσιαστικής συνδικαλιστικής έκφρασης, θα περιοριστούμε δημοσίως στα ανωτέρω και στην κοινοποίηση της Απόφασης σε όλα τα μέλη της Ένωσης Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την ελπίδα πως πολύ σύντομα θα προκύψουν αυτές οι διορθώσεις σε συμπεριφορές και καταστατικές διατάξεις που θα είναι σύννομες με τους σκοπούς και τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας.
 
Τέλος, είναι χρέος μας, να συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι κάθε συνάδελφου που άνηκε στις τάξεις της Ομοσπονδίας όταν και εφόσον μας ζητηθεί.
 
Είμαστε πεπεισμένοι πως η ευθύνη βαρύνει το προεδρείο του ΔΣ της Ένωσης Θεσσαλονίκης και όχι τον απλό συνάδελφο που βρίσκεται καθημερινά στο δρόμο έχοντας εμπιστευτεί για την εκπροσώπηση την Ένωσή του.
 
Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον καθένα, να απαντάμε στα ερωτήματά σας απευθείας για να δημιουργήσουμε το δίαυλο επικοινωνίας ενός υγιούς συνδικαλισμού που θα αποσκοπεί αποκλειστικά στην διασφάλιση των κεντημένων και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων.
 
Η Ομοσπονδία είναι ικανή να αποδείξει εμπράκτως αυτή την μεγάλη προσπάθεια που θα ξεκινήσει και για την οποία έλαβε απόφαση στο τελευταίο της Διοικητικό Συμβούλιο.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Χαρελάς                              Ιωάννης Τοτονίδης
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis