Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:39 | 13/03/2017

Το διάστημα 8-10 Μαρτίου 2017 η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. πραγματοποίησε σειρά επαφών με συναδέλφους αλλά και επισκέψεις στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης της Δ.Α. Δράμας και Δίωξης παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.
Σε περιοδεία μαζί με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Δράμας και Καβάλας, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης των προκειμένου να συζητήσει και να διαπιστώσει προβλήματα που απασχολούν τόσο το προσωπικό όσο όμως και των Υπηρεσιών αυτών.
Ειδικότερα επισκεφτήκαμε των Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α Καβάλας Ταξίαρχο κ. ΓΚΡΑΝΑ Γεώργιο όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα του ΤΔΠΜ Καρβάλης. Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας η Υπηρεσιακή αυτοτέλεια των ΤΔΠΜ ώστε να μπορούν αυτές οι Υπηρεσίες να προσφέρουν στην κοινωνία και να παράγουν έργο χωρίς εκπτώσεις. Το ΤΔΠΜ Καβάλας παρόλο που η αρμοδιότητά του επεκτείνεται σε περιοχές της Β’ Ζώνης, αποτελεί σήμερα δυναμική επιχειρησιακή μονάδα με πολλές επιτυχίες απέναντι στα κυκλώματα λαθροδιακίνησης.
Στη Δράμα, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μαζί με την Ένωση των συνοριακών της Δράμας, επισκεφθήκαμε την κλειστή δομή του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Παρανέστι. Η Ομοσπονδία από την αρχή της λειτουργίας του ΠΡΟΚΕΚΑ το 2012 βρίσκεται ανελλιπώς δίπλα στους συναδέλφους – αποσπασμένους και μη – προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι αρχικές δυσκολίες πολλές που όμως αντιμετωπίστηκαν τόσο με τις παρεμβάσεις της ΠΟΣΥΦΥ όσο και με την διάθεση της Ηγεσίας να τις επιλύσει. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων επεσήμανε τις ανησυχίες του προσωπικού στη Διοίκηση ώστε να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε τα προβλήματα. Σήμερα, με πολύ κόπο – κυρίως των συναδέλφων που υπηρετούν στην δομή - η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί τόσο για τους κρατούμενους όσο και για το προσωπικό που έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους. Το ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου αποτελεί πλέον υποδειγματική δομή τα τελευταία χρόνια. Περιοριζόμαστε στο μεγάλο πρόβλημα της απουσίας γραφείου ασύλου στο κέντρο που συνεπάγεται επιπλέον δύναμη και άσκοπες μεταγωγές τουλάχιστον δύο φορές εβδομαδιαίως.
Η Ομοσπονδία επισκέφθηκε στην πόλη της Δράμας τον Αστυνομικό Διευθυντή της ΔΑ Δράμας Ταξίαρχο κ. ΚΑ¨Ι¨ΠΑΚΗ Γεώργιο. Στη συνάντηση μαζί με το Συμβούλιο της Ένωσης Συνοριακών Δράμας συμμετείχαν και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ, ΣΕΡΤΗΣ Αθανάσιος και ο Διοικητής του ΤΣΦ Παρανεστίου και του ΠΡΟΚΕΚΑ Αστυνόμος Α’ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Στυλιανός. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα για την κλειστή δομή του Παρανεστίου αλλά και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου και Νευροκοπίου.
Στο πλαίσιο των επαφών, η ΠΟΣΥΦΥ επισκέφθηκε στην Κομοτηνή και τον Γενικό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο κ. Μενεξίδη Νικόλαο μαζί με εκπροσώπους των Σωματείων Καβάλας, Δράμας και Έβρου. Θέσαμε στον κ. Γενικό τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό αλλά και καταθέσαμε και τις δικές μας ανησυχίες για την ομαλή υπηρεσιακή λειτουργία των Υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου που καλλιεργούμε με τον κ. Γενικό εδώ και χρόνια, καταθέσαμε όσα καταγράψαμε και συζητήσαμε λύσεις επί των θεμάτων. Με κοινό στόχο, την φύλαξη των συνόρων, την αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, δεν μπορεί παρά να είναι θετική η έκβαση των αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΕΛΑΣΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis