Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:40 | 09/03/2015

Η προκήρυξη του Λιμενικού που μετά τις εκλογές δεν «ξεπάγωσε» ποτέ Μια προκήρυξη που είχε εκδοθεί λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά και αφορούσε νέο εισαγωγικό διαγωνισμό στελεχών στο Λιμενικό και συγκεκριμένα 49 Δόκιμους Λιμενοφύλακες είχε παγώσει λόγω των εκλογών.

Η προκήρυξη αυτή όμως δεν ξεπάγωσε ποτέ αφού το Αρχηγείο του Λιμενικού δεν εξέδωσε νέες προθεσμίες ως όφειλε.

Ειδικότερα με απόφαση του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με την έκδοση προκήρυξης από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είχε ανακοινωθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2014 νέος διαγωνισμός για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σαράντα εννέα (49) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ανδρών- γυναικών).

Η διαδικασία αιτήσεων για τον διαγωνισμό εντασσόταν στο πλαίσιο σχεδιασμού του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με προσωπικό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του πολυδιάστατου έργου των στελεχών του όπως ανέφερε η προκήρυξη. Η προκήρυξη αυτή όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος είχε παγώσει με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

 Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος είχε εκδόσει σχετική ανακοίνωση που ανέφερε ότι όσοι θα επιθυμούν να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά συμμετοχής τους μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, εντός νέας προθεσμίας που θα ορισθεί με Απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1 του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ε΄ της Προκήρυξης η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα γνωστοποιηθεί επισήμως με σχετική καταχώριση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και με σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού.

Η νέα ανακοίνωση με τις προθεσμίες δεν ήρθε ποτέ αφού δεν αναρτήθηκε μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στον ιστότοπο του Λιμενικού Σώματος.

Η κωλυσιεργία αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα αφού είτε η προκήρυξη ξεχάστηκε είτε τελικά οι προσλήψεις αυτές δεν χρειαζόντουσαν ποτέ και ήταν απλά μια επιλογή της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας που μόνο σωστή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού οι ανάγκες του Σώματος για έμψυχο δυναμικό είναι πολύ μεγάλες λόγω της αυξημένης εισροής παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο. Η νέα ηγεσία όμως φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται αυτήν την άποψη αφού ο μόνος λόγος να δικαιολογήσουμε αυτή την καθυστέρηση είναι είτε ότι η προκήρυξη έχει ξεχαστεί είτε θεωρεί ότι οι προσλήψεις αποτελούσαν προεκλογικά «ρουσφέτια».

www.dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis