Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:13 | 31/03/2020

Ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας:

Λίγα λεπτά μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού της χώρας, που ανακοίνωσε εκτός των άλλων, ότι θα χορηγήσει "έκτακτο δώρο Πάσχα" που θα λάβουν μόνο "οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες’’, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να μας κρατήσουν υγιείς.", το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α αντέδρασε αποστέλλοντας το ίδιο βράδυ έγγραφο διαμαρτυρίας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριο, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  (http://www.sefeaa.gr/item/1076-anakoinwsh)  εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του στη μη συμπερίληψη των Αστυνομικών στην κατηγορία των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στη " μάχη" κατά της πανδημίας και των συνόρων. Έκτοτε και μέχρι σήμερα είμασταν οι μόνοι σχεδόν καθημερινά που προβαίναμε για την εξαίρεσή μας αυτή, ακόμη και σε δημόσιες καταγγελίες .

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή μας ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόρης Γερακαράκος με προσωπική του ανάρτηση κατηγόρησε το Σωματείο μας για την ανακοίνωσή του, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι, στον "άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα δεν χωρούν συνδικαλιστικές κορώνες και μικροπολιτικές", συνεχίζοντας "Σήμερα ο Πρωθυπουργός της Χώρας έκανε πράξη αυτό που δεσμεύτηκε, τρεις ημέρες πριν, για τις δύο πρώτες εργασιακές ομάδες και αναμένεται να γίνει πράξη και στη δική μας εργασιακή ομάδα".

Δεν αντιλαμβανόμαστε ακόμη, πως η απαίτηση και διαμαρτυρία για το αυτονόητο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., αποτελεί μικροπολιτική και συνδικαλιστική κορώνα και η κήρυξη εκτάκτων εκλογών εν μέσω πανδημίας και με τη "μισή" αστυνομία να μάχεται στα σύνορα της πατρίδας κατά της "Τουρκικής πανδημίας" είναι συνδικαλιστικός άθλος. Όσοι γνωρίζουμε αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά αποτελούν προπέτασμα κάλυψης ανεπάρκειας και ανικανότητας. Κοινώς εφαρμόστηκε το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

Την επόμενη μέρα φυσικά ακολούθησε ανακοίνωση στο ίδιο μήκος κύματος και του "εξαπτέρυγου", νεότευκτου Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, δεινού λιβελλογράφου, και γνωστού για τη συγγραφική του δραστηριότητα, κ. Κανέλλου Νικολάου.

Σήμερα εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάση της οποίας καταβάλλεται για το 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτή το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι θα υπεκφύγουν ξανά των ευθυνών τους αποπέμποντας και ερμηνεύοντας την υλοποίηση της "προφητείας" στο απώτερο μέλλον και με άλλο τρόπο ανταπόδοσης στο προσωπικό, μισθολόγιο ή βαθμολόγιο.

Το Σ.Ε.Φ.ΕΑ.Α. δεν ζήτησε αμοιβή για την εργασία και την αυτοθυσία των Ενστόλων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί η προσφορά και  θυσία αυτή δεν τιμώνται και δεν αποτιμώνται οικονομικά, είχε υποχρέωση όμως από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός της Χώρας αποφάσισε να τιμήσει έμπρακτα κάποιους ανθρώπους της "πρώτης γραμμής" να απαιτήσει να τοποθετηθούν και οι ένστολοι μεταξύ των ανθρώπων της "πρώτης γραμμής" και να αντιμετωπιστούν ισότιμα!!

Εμείς, παρότι μια Ένωση μεταξύ δεκάδων Συνδικαλιστικών ενώσεων στην Αστυνομία, θα συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε το μέγεθος και της προσπάθειας που μας αναλογεί, χωρίς ψέματα, υπεκφυγές και τεχνάσματα, θα συνεχίσουμε με νέες ενέργειες, με την ίδια επιδίωξη, όπως έχουμε χρέος μέχρι τέλους, καλό θα είναι να μας μιμηθούν και οι υπόλοιποι.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis