Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:41 | 06/07/2015

H ζωή μίας πόρνης δεν θυμίζει σκηνή από το «Pretty Woman» με την Τζούλια Ρόμπερτς. Δεν έχει πρίγκιπες, χάπι έντ και μεγάλους έρωτες. Η Μπρέντα Μάγιερς-Πάουελ αναγκάστηκε να κάνει το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο και κατάφερε να ξεφύγει, όπως λέει, από τον εφιάλτη. Και να αφιερωθεί στις γυναίκες που βίωσαν το ίδιο τραύμα. Στην ταινία «Oνειροπαγίδα» (Dreamcatcher) του Κιμ Λοντζινότο, ανοίγει το βιβλίο της ζωής της. Και μιλάει για το τότε και το τώρα. 

Η Μπρέντα μεγάλωσε στο Σικάγο της δεκαετίας του ’60 με την αλκοολική γιαγιά της που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στα προάστια για να τη συντηρήσει. Η μητέρα της είχε φύγει από τη ζωή στα 16 της μόλις χρόνια και εκείνη αναγκάστηκε να εκπορνευθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’70, παιδί ακόμη. Σύντομα έπεσε θύμα βιασμού, απέκτησε δύο παιδιά αλλά και έναν προαγωγό που την εκμεταλλευόταν. 

«Μία πόρνη πρέπει να κοιμηθεί με πέντε άγνωστους άνδρες κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει 1.800 άνδρες μέσα σε ένα χρόνο. Κανείς δεν σου φέρνει λουλούδια. Χρησιμοποιούν το κορμί σου σαν να είναι… τουαλέτα», εξομολογείται.

Και κάπου εκεί, μετά από μία φρικτή εμπειρία που είχε το 1997, η ζωή της άλλαξε. Κάποιο βράδυ του Απρίλη, θυμάται, ένας πελάτης την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο, το φόρεμά της πιάστηκε στην πόρτα, με αποτέλεσμα να τη σύρει στο δρόμο πέντε τετράγωνα, παραμορφώνοντας το πρόσωπό της και τραυματίζοντάς τη σοβαρά. 

Στο νοσοκομείο, όταν κατάλαβαν ποια είναι και τι κάνει, δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί της. Μία νοσοκόμα τής σύστησε τότε ένα «σπίτι» για πληγωμένες γυναίκες, το Genesis House, όπου για πρώτη φορά γνώρισε την ασφάλεια και τη θαλπωρή. «Το πρόσωπό μου γιατρεύτηκε, η ψυχή μου το ίδιο. Ξανακέρδισα την Μπρέντα», λέει. Σήμερα έχει συστήσει το «Ιδρυμα Ονειροπαγίδα», συναντάει γυναίκες στο δρόμο, επισκέπτεται νυχτερινά μαγαζιά και δίνει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια. Και στα 58 της χρόνια βρήκε τον έρωτα. Στο πρόσωπο ενός άνδρα που τη στηρίζει, την αγαπάει, τη δέχεται μαζί με το βαρύ παρελθόν της. «Aπό τη μέρα που γεννήθηκα, η ζωή… με κερνούσε λεμόνια, όμως εγώ προσπαθούσα πάντα να φτιάξω την καλύτερη δυνατή λεμονάδα». 


ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.e-typos.com/gr/bloggers/%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3/article/138912/i-proin-porni-pou-sozei-gunaikes-apo-to-pezodromio/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis