Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 14/05/2017

Η αυτοκίνηση εδώ και δεκαετίες είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής μας και των συνήθειών μας, αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Ειδικά στα πρώτα βήματά της, εκεί στα τέλη του 19ου αιώνα, που στο τοπίο της μετακίνησης κυριαρχούσαν οι ιππήλατες άμαξες τα πρώτα αυτοκίνητα είχαν προκαλέσει όχι μόνο κοινωνική αναστάτωση αλλά και έντονο φόβο.

Μάλιστα προκειμένου να προστατεύονται οι πολίτες από τους νεόκοπους «δαίμονες» είχαν θεσπιστεί πολύ αυστηροί περιορισμοί. Έτσι, οι ισχύοντες τότε νόμοι προέβλεπαν ανώτατη ταχύτητα 3 χλμ./ ώρα -με τα πόδια ήταν κανείς σαφώς πιο γρήγορος- αλλά και το να προπορεύεται του αυτοκινήτου ένας άντρας με κόκκινη σημαία προκειμένου να προειδοποιεί πεζούς και αμαξάδες για το τι θα συναντούσαν σε λίγο.

Φυσικά το συγκεκριμένο σκηνικό δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί για πολύ και το έναυσμα δόθηκε από ένα περιστατικό που συνέβει τον Ιανουάριο του 1896. Πιο συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου, όταν ο νεαρός Walter Arnold –«αντιπρόσωπος» της Benz στη Μεγάλη Βρετανία, όπου κατασκευάζε και πωλούσε το αυτοκίνητο που βλέπετε και το οποίοι ονομαζόταν Arnold Benz- εντοπίστηκε στο Paddock Green του Kent να παρανομεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis