Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:24 | 19/02/2016

Ένας στρατιώτης των ΗΠΑ, ο οποίος τραυματίστηκε σε έκρηξη στο πεδίο της μάχης, θα είναι ο πρώτος άντρας στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα κάνει μεταμόσχευση πέους, σύμφωνα με γιατρούς στο Johns Hopkins Hospital και όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters.

H συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση δίνει νέες προοπτικές σε περίπου 60 άλλους στρατιώτες με τραυματισμούς στα γεννητικά τους όργανα.

Οι χειρουργοί ελπίζουν οτι το μεταμοσχευθέν όργανο θα ειναι πλήρος λειτουργικό στον αποδέκτη. Η χειρουργική επέμβαση ειναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς απαιτεί την ένωση νεύρων και αιμοφόρων αγγείων.

‘Οπώς αναφέρει το Reuters, oι γιατροί και οι δικηγόροι που συνεργάζονται με τραυματίες πολέμου σημειώνουν ότι η απώλεια πέους εντάσσεται σε ένα από τα πιο επώδυνα τραύματα επειδή επηρεάζει την ταυτότητα και τον ανδρισμό ενός στρατιώτη, ειδικά στους άνδρες που ελπίζουν να γίνουν πατέρες.

"Όταν γνωρίζει κανείς αυτά τα παιδιά και συνηδητοποιεί αυτό που έχουν δώσει για τη χώρα τους, τότε μπορείς να καταλάβεις οτι αυτο που θα κάνουμε εχει νόημα," δήλωσε στο Reuters ο Dr Ρίτσαρντ Ρεντετ, ο πλαστικός χειρούργος που θα πραγματοποιήσει την εγχείρηση.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ο στρατιώτης, έχασε το μεγαλύτερο μέρος του πέους του σε έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν.

Η χειρουργική επέμβαση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Οι γιατροί αναζητούν τον κατάλληλο δότη, ως προς την ηλικία και το χρώμα του δέρματος. Η οικογένεια του δότη θα πρέπει να δώσει την άδεια της για να αφαιρεθεί το πέος.

Υπήρξαν δύο μεταμοσχεύσεις πέους στον κόσμο. Η πρώτη ηταν στην Κίνα το 2006 και ήταν ανεπιτυχής. Η δεύτερη στη Νότια Αφρική το 2014 έγινε με επιτυχία.

Reuters

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis