Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 27/10/2016

Μία γυναίκα, την ώρα που πυροβολούσε ζόμπι, όντας σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από έναν άλλο παίκτη, ο οποίος της χάιδεψε το στήθος και τα γεννητικά όργανα.

 

Η γυναίκα με το ψευδώνυμο στο παιχνίδι, Jordan Belamire, ήταν το θύμα της εικονικής σεξουαλικής επίθεσης, τη στιγμή που έπαιζε το QuiVr. Μιλώντας στο CNNMoney, o προγραμματιστής Aaron Stanton ανέφερε ότι "πρέπει να φροντίσουμε αυτό να μην ξανασυμβεί". Όπως τόνισε και παρά τις αντίθετες απόψεις που ακούστηκαν, μία σεξουαλική επίθεση είναι δυνατόν να συμβεί στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας του QuiVr αλλά και σε παρόμοιους ψηφιακούς κόσμους. Σύμφωνα με τον Stanton, είναι ευθύνη των προγραμματιστών να φροντίσουν για να αισθάνονται ασφαλείς οι συμμετέχοντες σε εικονικά περιβάλλοντα.

Την περασμένη Τρίτη, ο Stanton και ο δημιουργός του QuiVr, Jonathan Sckenker, δημοσίευσαν από κοινού ένα άρθρο, στο οποίο υποστηρίζουν ότι πρέπει από κοινού οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα κίνημα καταπολέμησης της παρενόχλησης στην εικονική πραγματικότητα. Μία από τις σκέψεις που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι η πρόταση της εταιρείας AltspaceVR, η σύνθεση μίας προσωπικής «φούσκας», την οποία αν ενεργοποιήσουν οι χρήστες δεν μπορεί κανείς να εισέλθει σε αυτή.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis