Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 22/03/2018

Ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες στο γεγονός ότι το υπουργείο μας και το αρχηγείο θέλει να επαναφέρει την εποχή της φεουδαρχίας, των αρχόντων και των πληβείων*.

Η πρώτη σφαλιάρα ήρθε με το νέο μισθολόγιο όπου ανεβάζει υπέρμετρα τις αποδοχές των ανώτατων αξιωματικών οι οποίοι με την σειρά τους αυξάνουν τον αριθμό των δικαιούχων. Παγκόσμια πρωτοτυπία, γιατί ενώ μειώθηκαν κατά 6700 οι θέσεις αστυνομικών αυξάνονται οι θέσεις ανωτάτων. Παράλληλα εξαθλιώνει τον μάχιμο αστυνομικό που είναι στον δρόμο, στο πεζοδρόμιο μειώνοντας του ακόμη περισσότερο τον πενιχρό μισθό του.

Συνεχίζουν με την βαθμολογική εξαθλίωση. Αστυνομικοί όλων των  βαθμίδων, ακόμα και με πτυχία από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και από παραγωγικές σχολές της αστυνομίας δεν έχουν καμία υπηρεσιακή και βαθμολογική εξέλιξη ως συνέπεια του νέου μισθολογίου, ούτε μισθολογική εξέλιξη βυθίζοντας σε απόγνωση και τέλμα την πλειονότητα των συναδέλφων.

Επίσης συνεχίζονται να γίνονται κρατήσεις για κάθε μισθολογική εξέλιξη.

Για ποιο λόγο;

Αφού πλέον δεν αλλάζεις βαθμό μισθολογικό όπως παλιότερα και συνεχίζεις βάσει του βαθμού σου να πληρώνεσαι και όχι με αποδοχές άλλου βαθμού.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το θέμα της περαιτέρω επιμόρφωσης. Η ιδία η εκπαίδευση, ενημέρωση, επαφή και συνεργασία είναι προνόμιο που το έχουν πάλι μόνο οι αξιωματικοί από το βαθμό του αστυνόμου και πάνω, ενώ οι υπόλοιποι αστυνομικοί (ανεξάρτητου ειδίκευσης, γνώσεων και εμπειρίας) απλά τους απαγορεύεται η συμμετοχη.

Και ενώ η CEPOL ρητά αναφέρει ότι απευθύνεται σε όλο το αστυνομικό προσωπικό ανεξαρτήτως βαθμού, στην Ελλάδα δεν υφίστανται τέτοιες συνθήκες στην σφαίρα της πραγματικότητας. Όλες οι ευρωπαϊκές αστυνομίες όμως στέλνουν στελέχη από όλες τις βαθμίδες. Το αρχηγείο κρίνει ότι μόνο αν έχεις τον βαθμό του αστυνόμου και πάνω, είσαι ικανός και μόνο αν συντρέχουν υπηρεσιακοί λόγοι και κατόπιν πλήρους αιτιολογίας για τους υπόλοιπους συναδέλφους, δηλαδή συνεχή προσχώματα.

Και σας ρωτάω: πότε η αστυνομία ήταν πιο ταξική από αυτήν την στιγμή;

*Πληβείοι =όρος – ο οποίος σχετίζεται με την ελληνική λέξη για το κοινό, πλήθος – κατέληξε να σημαίνει τον απλό λαό. Μέχρι τις μέρες μας, με τον όρο πληβείοι ή πλέμπα αποκαλούνται τα φτωχότερα μέλη της κοινωνίας.

Μηλώσης Κωνσταντίνος
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ (EUROCOP)
Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis