Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 23/06/2017

Η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου σε περιοχή του Σχινιά μεταδόθηκε live στο Facebook, καθώς ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας που επέβαινε στο ελικόπτερο την κατέγραφε με το κινητό του.

Στο προφίλ του άτυχου άνδρα στο Facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από τη μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμισι λεπτό. Αρχικά φαίνεται πως το ελικόπτερο είναι σε σχετικά μεγάλο ύψος, αφού ο υγροβιότοπος του Σχινιά φαίνεται από ψηλά. Ωστόσο, στη συνέχεια, όσο συνεχίζεται η πτήση ο χειριστής του ελικοπτέρου φαίνεται να μειώνει το ύψος στο οποίο πετάει το ελικόπτερο.

Το σοκαριστικό όμως είναι ότι ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια -προφανώς είναι η στιγμή της συντριβής.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό της συντριβής του ελικοπτέρου

 
 

Η πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου συνέβη στην περιοχή του Σχινιά, με δύο από τους τρεις επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, έπεσε σε βαλτώδη περιοχή στον υγροβιότοπο του Σχινιά. Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο (και ο άνδρας που μετέδιδε live την πτήση) ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους και λίγο μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου και ενός φύλακα στην περιοχή του Σχινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δύο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε σε σύρματα και κατέπεσε.

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis