Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 18/11/2018
Η χρησιμοποίηση κατά την χθεσινή ημέρα στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, του ειδικού οχήματος της Ελληνικής Αστυνομίας  που εκτοξεύει νερό, δημιούργησε  διάφορες απορίες περί του χρήστη του οχήματος.
[custom:google-ads]
 
Και αυτό προφανώς  επειδή ο κρατικός φορέας που επιχειρεί με πυροσβεστικά οχήματα, πάσης φύσεως είναι το Π.Σ.
 
Επειδή ποτέ δεν είναι περιττό η επανάληψη διατύπωση της πραγματικότητας, θα πρέπει να σημειωθούν τα παρακάτω:
 
 
 
Το παραπάνω ειδικό όχημα, λευκού χρώματος, είναι της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως ξεκάθαρα φαίνεται και φέρει ευδιάκριτα το έμβλημα της. Οδηγείται και χειρίζεται από  αστυνομικό προσωπικό προς επίτευξη αστυνομικών αποστολών.
 
Όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία, Ν.Δ. 794 1971  η αστυνομική αρχή με σχετικό κανονισμό της καθορίζει τη διαδικασία της διάλυσης δημοσίων συναθροίσεων και τα χρησιμοποιούμενα  μέσα.
 
 
 
Με το Β.Δ 269/ 1972  καθορίζει τα μέσα διάλυσης μια συνάθροισης, όπου περιλαμβάνεται και ο καταιονισμός δι ύδατος.
 
Για αυτόν τον σκοπό η Ελληνική Αστυνομία έχει εξοπλιστεί με τα συγκεκριμένα οχήματα που έχουν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές προς τούτο.
 
 
Στο Πυροσβεστικό Σώμα, υπάρχουν ακόμα μια σειρά από ειδικά οχήματα παρόμοιας κατασκευής, κόκκινου χρώματος, φυσικά με τα εμβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, την κατάσβεση πυρκαγιών.
[custom:google-ads]
 
Τα συγκεκριμένα οχήματα παρέχουν στο πυροσβεστικό προσωπικό μια επιπλέον ασφάλεια, δίνοντας τους τη δυνατότητα να επιχειρούν εργασίες πυρόσβεσης από το εσωτερικό του οχήματος, όταν στο πεδίο υπάρχει "δραστηριότητα" που μπορεί  να απειλήσει την ακεραιότητα των Πυροσβεστών.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis