Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:56 | 22/11/2014

Περίπου 7.500 στρατιώτες διαθέτει η Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία, όπως κατήγγειλε ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Στέπαν Πολτόρακ.

«Δυστυχώς, η σταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολή δεν εξαρτάται μένον από εμάς [...] Η παρουσία 7.500 εκπροσώπων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία αποσταθεροποιεί την κατάσταση και μας εμποδίζει να τη σταθεροποιήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πολτόρακ σε γραπτή δήλωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου του.

Τόνισε πως το Κίεβο σκοπεύει να «αυξήσει τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεων» και να αυξήσει τα αποθέματα πολεμοφοδίων που διαθέτει.

Προσέθεσε πως η ενίσχυση των ουκρανικών στρατευμάτων θα γίνει «το συντομότερο δυνατό», χωρίς όμως να δώσει λεπτομερές χρονοδιάγραμμα.

Η δήλωση του κ. Πολτόρακ έρχεται μια ημέρα αφότου η νέα ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η ένταξη της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας στο NATO αποτελεί προτεραιότητα.

Ο όλο και πιο ξεκάθαρος προσανατολισμός του Κιέβου προς τη Βορειοατλαντική Συμμαχία αναμένεται να προκαλέσει την οργή της Ρωσίας, η οποία αντιλαμβάνεται την επέκταση του NATO στα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ ως απειλή για τα γεωπολιτικά της συμφέροντα.


Πηγή: skai.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis