Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 11/06/2020

Με την ένταση σε Βαλτική και Μεσόγειο να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στην εταιρία Sukhoi την κατασκευή 20 μαχητικών κρούσης τύπου Su-34, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS. To δημοσίευμα αναφέρει πως τα μαχητικά θα φέρουν μικρές τροποποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα κυρίως στον τομέα των ηλεκτρονικών.

Μεταξύ των τελευταίων αναφέρονται και κάποια νέας ανάπτυξης συστήματα του σχεδιαστικού οίκου Sych που περιλαμβάνουν και ατρακτίδια αναγνώρισης στο Su-34, σύμφωνα με την πηγή. Η τελευταία αναφέρει πως η εμβέλεια των από αέρος εκτξευόμενων όπλων του αεροσκάφους αυξάνεται σημαντικά.

Το Su-34 ‘Fullback’ (κατά ΝΑΤΟ) είναι ένα δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος, πολλαπλού ρόλου. Με δύο μέλη πληρώματος που κάθονται σε παράλληλη διάταξη στο πιλοτήριο (side-by-side) το αεροσκάφος είναι ικανό να αναλάβει αποστολές αναχαιτίσεως, κρούσης και βομβαρδισμού, ημέρα ή νύχτα, εναντίον στόχων στον αέρα, στην ξηρά ή στη θάλασσα σε μέσες αποστάσεις.

Το Su-34 έχει πιστοποιηθεί με μεγάλη ποικιλία όπλων και ατρακτιδίων αναγνώρισης. Το μαχητικό έχει δοκιμαστεί στη Συρία μεταξύ 2015-2020 ενώ ανέλαβε και τον βομβαρδισμό σχηματισμών πάγου στα ποτάμια του Vologda ομπλάστ την άνοιξη του 2016.

Πηγή: TASS

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis