Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 29/03/2015
Δυναμική συνδρομή στους βραζιλιάνους συναδέλφους του θα δώσουν οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των επόμενων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
 
Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιούρι Ναγκόρνικ, θα αποσταλεί στη Βραζιλία πολυάριθμη αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων της ρωσικής αντιτρομοκρατικής της FSB για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να σχεδιάσουν την ασπίδα προστασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Προετοιμασίας των ρωσικών ομάδων για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, αλλά και των Χειμερινών Ολυμπιακών της Νότιας Κορέας (2018), της οποίας προεδρεύει ο Ναγκόρνικ, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ασφάλειας.
 
Στις αρχές του 2015 ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Abin (Agencia Brasileira de Inteligencia -Υπηρεσία Πληροφοριών της Βραζιλίας) Λουίς Αλμπέρτο Σαλαμπέρι επεσήμανε πως η τρομοκρατική απειλή για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε μετακινηθεί σε υψηλότερο επίπεδο μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες των ισλαμιστών του Ιανουαρίου στο Παρίσι αλλά και την επακόλουθη διεθνή έξαρση. 
 
«Δεν έχουμε εντοπίσει τρομοκρατικούς πυρήνες στη χώρα, όμως υπάρχουν μεμονωμένοι θύλακες που θα μπορούσαν να παράσχουν συνδρομή σε εξτρεμιστικές ομάδες» είπε ο Σαλαμπέρι σε συνέντευξή του στο βραζιλιάνικο δίκτυο G1.

 

http://www.defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis