Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:25 | 19/01/2018

Η διοίκηση της ΣΣΑΣ φαίνεται ότι αδυνατεί να καταλάβει πως η “χημεία” μεταξύ στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στη Σχολή είναι το παν. Αν το μείγμα είναι σωστό προκύπτει το αποτέλεσμα που επιδιώκουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αν το μείγμα χαλάσει τότε μπορεί να προκληθεί ακόμη και έκρηξη. Οι παραιτήσεις στο έκτο, το πέμπτο και στο δεύτερο έτος της ΣΣΑΣ θα ΄πρεπε λογικά να ΄χουν προκαλέσει προβληματισμό. Μάλλον αυτό δεν συνέβη κι αυτό που προκλήθηκε είναι εκνευρισμός. Εκνευρισμός ο οποίος ποτέ δεν βοηθά στην επίλυση θεμάτων.

[custom:google-ads]

Πριν μερικές ημέρες γράψαμε στο Militaire.gr για την απόφαση της διοίκησης της ΣΣΑΣ να πάει τους σπουδαστές για χειμερινή διαβίωση στο Περτούλι, τις ημέρες της εξεταστικής περιόδου! Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να ζητηθεί από την Ιατρική Σχολή να δώσουν εξετάσεις οι ΣΣΑΣίτες αργότερα!

Το δημοσίευμα προκάλεσε συζητήσεις και προβληματισμό στο ΥΠΕΘΑ. Ωστόσο η διοίκηση της ΣΣΑΣ αποφάσισε να μετατρέψει το τετραήμερο της χειμερινής διαβίωσης στο Περτούλι …15ήμερο “με σπαστά τριήμερα”. Μόνο που και πάλι η περίοδος που επελέγη συμπίπτει με την εξεταστική περίοδο!

Ως γνωστόν στη ΣΣΑΣ εισάγονται οι κορυφαίοι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες. Η εισαγωγή απαιτεί σχεδόν 20 χιλιάδες μόρια! Προφανώς όσοι επιλέγουν τη ΣΣΑΣ γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα γίνουν στρατιωτικοί ιατροί και συνεπώς γνωρίζουν ότι υπάρχει και στρατιωτική εκπαίδευση στη Σχολή, την οποία ουδείς αρνείται να παρακολουθήσει. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να κάνουν οι σπουδαστές της χειμερινή διαβίωση στο Περτούλι τις ημέρες της εξεταστικής.

Η λογική λέει ότι όταν κάτι λειτουργεί καλά δεν το πειράζουμε. Είναι αυτό που λένε στα ομαδικά σπορ “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Αν κρίνουμε από την ποιότητα και το επίπεδο των επιστημόνων που παράγει πολλά χρόνια τώρα,  η ΣΣΑΣ λειτουργούσε άψογα. Ποια η αγωνία για να διαταραχθεί το “μείγμα” που προαναφέραμε; Ποια η ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην στρατιωτική εκπαίδευση σε βάρος της ακαδημαϊκής; Οι παραιτήσεις σπουδαστών που “μάτωσαν” για να εισαχθούν στη ΣΣΑΣ και δηλώνουν παραίτηση στο πέμπτο έτος δεν προβληματίζουν κανέναν;

Αυτά προς το παρόν.

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis