Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 04/07/2019

Την στιγμή της επίθεσης του «Ρουβίκωνα» στην Athens Voice, κατέγραψαν εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα και το περιοδικό.

Δέκα άτομα με μάσκες, λοστούς και σακίδια τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στα γραφεία της ιστοσελίδας στην οδό Χ. Τρικούπη 22, προξενώντας βανδαλισμούς.

Tα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στα γραφεία της ιστοσελίδας στην οδό Χ. Τρικούπη 22, προξενώντας βανδαλισμούς.

Κάποιος από τους εργαζόμενους τράβηξε βίντεο αποτυπώνοντας τις στιγμές αγωνίας που έζησαν. «Κάποιος να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία!» ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει εναγώνια ενώ ακούγονται καθαρά οι θόρυβοι από τους βανδαλισμούς που προξενούν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

[custom:google-ads]

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες ομάδα αγνώστων ατόμων προχώρησε σε παρέμβαση στα γραφεία της εφημερίδας πετώντας τρικάκια.

Το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες


Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice το μεσημέρι της Πέμπτης (04.07.2019) με ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Η αναρχική ομάδα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων. Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν το θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση».

Πηγές: newsbeast.gr, iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis