Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 22/09/2015

Ένας 21χρονος νεκρός, ένας κλινικά νεκρός και τρεις τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Βασιλίσσης Σοφίας στο Μαρούσι στο σημείο που έχει κοστίσει τη ζωή σε πολλούς οδηγούς είτε από απροσεξία είτε από υπερβολική ταχύτητα είτε από ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

 


«Σε αυτή την άτιμη στροφή χάθηκαν δυο λεβέντες...», λένε στις πρώτες κιόλας αράδες όχι μόνο για να μπορέσουν οι δυο οικογένειες να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη των παιδιών τους, αλλά και να προστατεύσουν εκείνους που περνούν από το σημείο, ενημερώνοντας για την επικινδυνότητα του δρόμου.

Οι φωτογραφίες από το τραγικό περιστατικό αποτυπώνουν τη σοβαρότητα του θέματος που χρήζει άμεσης παρέμβασης από την ίδια την πολιτεία. 











Στο σημείο αυτό έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε έξι μήνες τρεις άνθρωποι ενώ άλλη μια κοπέλα βρίσκεται σε κώμα.

Πριν από έξι μήνες ο 22χρονος DJ Αποστόλης Τσαούσης δεν εργαζόταν όμως είχε βρεθεί σε νυχτερινό μαγαζί για να γιορτάσει τα γενέθλια της μίας εκ των τριών κοριτσιών που στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε πάνω σε κολόνα και κατέληξε στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όπου άρπαξε φωτιά. 

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο και προτείνουν να τοποθετηθούν μεταλλικές μπάρες ασφαλείας. Ο ειδικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων και μηχανολόγος-μηχανικός Παναγιώτης Μαδιάς λέει στο protothema.gr: “Θα πρέπει να υπάρχουν μεταλλικές μπάρες ασφαλείας, συστήματα αναχαίτισης οχημάτων δηλαδή. Έχουν σκοπό αφενός να επανευθυγραμμίσουν τα οχήματα που ήθελαν πρόσκρουση σε αυτές, αφετέρου να μειώνονται οι βλάβες περιμετρικά του ζωτικού χώρου της καμπίνας”. 

Φωτογραφίες μια ημέρα μετά το τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Αποστόλη Τσαούση 








Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συγκοινωνιολόγος Παναγιώτης Παπαδάκος: «Στο παρελθόν είχαν γίνει μελέτες για τα πιο επικίνδυνα σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τους (ύψους περίπου 6 εκατ. Ευρώ μόνο για την Αθήνα) από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά επειδή το κράτος δεν προχώρησε σε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου τα χρήματα αυτά δεν τα πήραμε ποτέ. Πρέπει να εξαλείψουμε τα εμπόδια που υπάρχουν σε μεγάλους δρόμους βάζοντας μεταλλικά στηθαία ασφαλείας».

Οι τέσσερις φίλοι είδαν το τροχαίο μπροστά στα μάτια τους

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής εννέα άτομα κατευθύνθηκαν με δυο οχήματα από την περιοχή του Βύρωνα προς την Κηφισιά για να δειπνήσουν σε γνωστό μαγαζί. Στην επιστροφή, τα ξημερώματα της Δευτέρας, πέντε φίλοι επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο. Στη λεωφόρο Κηφισίας όμως η οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στο φανάρι που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου. Ακριβώς πίσω από το όχημα με τους πέντε επιβάτες ακολουθούσε το δεύτερο όχημα με τους τέσσερις φίλους να παρακολουθούν μπροστά στα μάτια τους την πρόσκρουση στο φανάρι. 

Πρόκειται για μια παρέα εννέα ατόμων που μεγάλωσαν μαζί στην ίδια γειτονιά, πήγαιναν στον ίδιο φροντιστήριο, έκαναν τα ίδια όνειρα για τη ζωή.
 
Ο Χρήστος Τσιάμης έχασε σχεδόν ακαριαία τη ζωή του όταν το επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε η Χριστίνα Β. συνετρίβη από τη σύγκρουση. Ο Χρήστος Τσιάμης έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Αθηναϊκού Α.Ε Βύρωνα από την παιδική του ηλικία μέχρι και πέρυσι. Η μητέρα του Ελευθερία, η οποία στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, ένα εξίσου αγαπημένο άθλημα και των φίλων του. Τελείωσε το Ενιαίο Λύκειο στην περιοχή της Καισαριανής, στην ίδια περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του το απόγευμα της Τρίτης. 

Με μηχανική υποστήριξη νοσηλεύεται ο 20χρονος Θάνος Καμπέρης στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Ο Θάνος δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς καμία προοπτική. Έτσι ένιωθε το τελευταίο διάστημα για αυτό και είχε πάρει την απόφαση να μάθει αρκετά καλά την Αγγλική γλώσσα προκειμένου να σπούδασει Ναυτιλιακά στο εξωτερικό. Ένα επάγγελμα που του άρεσε πολύ και θα του εξασφάλιζε τη δυνατότητα να ζήσει με αξιοπρέπεια, όπως έλεγε στους φίλους του.  

Η οδηγός του Ι.Χ αυτοκινήτου Χριστίνα Β. νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο σώμα της στο νοσοκομείο Γεννηματά. Σπουδάζει στην Αθήνα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και η Μαρία Μ. η οποία εργάζεται σε γνωστό νυχτερινό κέντρο ενώ ο 19χρονος Δημήτρης Α. νοσηλεύεται και εκείνος στο ίδιο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Είναι δευτεροετής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis